Opinia Timisoarei

Marea incercare – factura de noiembrie! Vin primele cheltuieli cu pretul nou al gigacaloriei in Timisoara

Dupa scumpirea caldurii si apei calde,  factura acestei luni va fi prima in care incalzirea va fi calculata la pretul de 252 de lei gigacaloria.  Majoritatea asociatiilor de locatari si-au luat din vreme masuri pentru ca efortul sa nu fie atat de mare.
Ingroziti de facturile de iarna, cei mai multi timisoreni au platit in avans caldura.

90% din asociatiile de locatari din Timisoara au cerut sa plateasca cheltuielile  esalonat, si vara! Oamenii sunt speriati ca pe timp de iarna se vor trezi cu facturi uriase la intretinere. Asa ca, au fost prevazatori si au solicitat inca din primavara sa achite parte din sume si in lunile de vara.

„Asta a fost alegerea cea mai buna pt ca unele familii nu au posibilitatea de a plati si fiind o suma mare nu-ti permiti sa platesti iarna atat de mult. Nu este totuna sa dai o suma mare dintr-o data sau sa fie fractionata”, spune Corina Malcoci, administrator de bloc in Timisoara.

Sumele platite in avans reprezinta 40 la suta din costul incalzirii pentru luna noiembrie, la estimarea asociatiei.

„E foarte greu sa plateasca sume enorme in lunile de iarna, mai ales la pretul foarte mare al gigacaloriei. Asa ca foarte multe asociatii de locatari, aproximativ 90% dintre acestea, au ales sa plateasca vara- iarna”, spune Petru Olariu, presedintele Federatiei Asociatiilor de Locatari din Timisoara.

Consilierii locali au majorat pretul gigacaloriei de la 162 de lei la 252. Noiembrie este prima luna in care timisorenii vor plati incalzire in factura de intretinere, intrucat Colterm a inceput distributia agentului termic abia la jumatatea lunii octombrie.

Exit mobile version