Noutati :

Maratonul Timisoarei a bifat o noua editie: aproape 300 de particianti au luat startul la cele patru probe. VEZI FOTO!

16 septembrie, 2012 - 02:32 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0

Organizata sub egida Federatiei Române de Ciclism (FRC) si a Asociatiei Internationale a Maratoanelor Stradale (AIMS), in cadrul unor proiecte cofinantate de Consiliul Judetean Timis si Primăria Municipiului Timisoara, editia a XIII-a a Maratonului Timisoarei a avut ca scop promovarea sportului in randul populatiei de orice varsta.

Aproape 300 de concurenti cu varste intre 15 si 79 de ani s-au inscris la cele patru probe ale Maratonului, pe langa timisoreni luand startul practicanti ai sportului din Bucuresti, Braila, Cluj, Targu Mures, Severin sau Lugoj, dar si din Serbia, Germania, Austria, Portgalia si Franta.
Cei mai multi au participat la problele de alergare: la semimaraton 21 km (4 ture a 5 km), alergare 10,5 km (2 ture a 5 km) si stafeta 4×5 km, care s-au desfasurat duminica dimineata incepand de la ora 9, pe traseul:  Piata Iancu Huniade – Bd. Ion C. Bratianu – Str. Michelangelo – Piata Leonardo da Vinci – Bd. Corneliu Coposu – Str. J. H. Pestalozzi – Piata Aurel Vlaicu – Str. J. H Pestalozzi – Bd. Corneliu Coposu – Str. Michelangelo – Bd. Ion C. Bratianu – intoarcere la Piata Iancu Huniade – Str. 20 Decembrie 1989 – Bd. Constantin Diaconovici Loga – cu sosire in Piata Victoriei. startul in aceste probe fiind dat de primarul Timisoarei Nicolae Robu.
Primul concurent sosit in proba de alergare 10,5 km, dupa doar 32 de minute si 19 secunde a fost Andrei Leanca, in varsta de 17 ani, urmat  de Ionut Silinc cu un timp de 34,06 minute si de Mihai Obrejan care a parcurs traseul in 36,02 minute.
In clasamentul feminin al aceleasi probe s-a impus Larisa Gancea cu un timp de 43 si 55 de secunde, urmata de Bettina Bereng(46min.54s) si Diana Fistea (52min.18s).
In ceea ce priveste porba de semimaraton desfasurata pe o distanta de 21 de km, primul care a trecut linia de sosire a fost Ivan Miskejin cu un timp de 1 ora, 5 minute si 28 de secunde, urmat de Cristian Prasneac(1 h,6min,6s) si Catalin Miclaus(1h,11min,44min).
La acesta proba a prticipat si Stefan Nan, din Constanta, romanul care in urma cu unspreceze ani a mers pe jos de la Constanta pana la Cairo. Constanteanu s-a clasat acum pe locul 14.
In clasamentul feminin al semimaratonului, pe primul loc s-a clasat Silke Kilzer cu un timp de 1 ora, 29 minute si 14 secunde, urmata de Silvia Banda(1h,30 min.,39s), si Daniela Torok(1h,33min.,42s).
In aceasta proba, una dintre  a atras atentia tururor, alegand sa alerge cu ghete de kangoo.
Proba de stafeta 4×5 km, destinata exclusiv firmelor a fost castigata de cei de la US Food Network(1h, 29min.,41s), pe locurile doi si trei clasandu-se Profi Rom Food 2(1 h,32min.,23s), respectiv ACI World Wide(1h,32min.,23s).
Premierea castigatorilor a fost oficiata de primarul Nicolae Robu si vicerimarii Dan Diaconu si Sorin Grindeanu. Toti cei clati pe podium au primit din partea organizatorilor cupa, diplome, medalii, abonamente la un salon de spa si un mic premiu in bani, iar ocupantii primelor locuri vor mai beneficia si de cate un week-end pentru doua persoane la Baile Herculane.
De succes s-a bucurat si proba desfasurata sambata, in cadrul Maratonului Timisoara, bikemaraton pe distanta de 42 km care a fost castigata de Daniel Crista(57min,27s). Pe locul doi s-a clasat Corrado Cristofaletti(1h,1min,6s ), iar pe locul trei, la doar o secunda distanta, Andreea Benfenati din Italia.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...