Noutati :

Maraton istoric la Timisoara. Ce probe de concurs se pregatesc

23 septembrie, 2017 - 10:29 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Capitala Europeana a Culturii trebuie sa se evidentieze prin tot felul de evenimente pe care le va organiza atat inainte de a intra oficial in acest rol, cat si in anul 2021, iar unul dintre acestea este programat la sfarsitul lunii octombrie.

CITESTE SI: Gest de mare omenie al unui jandarm, rasplatit cu lacrimi in ochi, intr-un oras din Banat

Timisoara City Marathon va fi organizat de Alergotura si are ca tema „Descalecatul lui Eugeniu de Savoya in Cetatea Timisoarei„.

Evenimentul va incepe din apropierea localitatii Otelec, se va derula pe pista de biciclete de pe malului canalului Bega si va fi o cursa rezervata pentru doar 42 de persoane. Lotul de alergatori va veni spre Timisoara si va traversa o parte din zona istorica, iar linia de finis va fi în interiorul vechii cetati, în Piata Libertatii.


In cadrul intregului eveniment vor avea loc insa sase curse de alergare, iar fiecare au primit cate un nume, inspirat din momentul istoric al cuceririi cetatii Timisoarei de catre printul Eugeniu de Savoya si eliberarea orasului de sub dominatia otomana, eveniment aniversat in fiecare luna octombrie la Timisoara. Cursele sunt pe distante diferite, iar in program exista si o intrecere de stafeta.
– Maratonul Cavalerii Cetatii, 42.2 km, cursa rezervata pentru doar 42 de persoane
– Postalionul Cetatii, proba maraton stafeta, 4 X 10.5 km
– Semimaratonul Eugeniu de Savoya, 21 km
– Solii Cetatii, proba semimaraton stafeta, 2 X 10.5 km
– Poarta Forforosa, proba individuala de 10.5 km
– Batalionul Banat, proba individuala de 5.5 km.

CITESTE SI: Vor arde becurile pe strazi in plina zi in Timisoara. Totul are o logica. O anunta primarul Nicolae Robu

Timisoara are nevoie de un eveniment sportiv de anvergura. Faptul ca suntem Capitala Europeana a Culturii in anul 2021 ne ofera doua motive pentru a fi atat creativi, cat si profesionisti in organizare: avem posibilitatea de a crea o identitate deosebita pentru cursele acestui eveniment, astfel incat Timisoara sa se distinga intre evenimente similare, si avem sansa sa construim unul dintre cele mai dorite evenimente de alergare din Europa datorita expunerii pe care orasul o va avea la orizontul anului 2021. Incepem anul acesta cu o editie pilot, completa din punct de vedere al distantelor de alergare, cu multa flexibilitate pentru participarea celor obisnuiti sau care isi doresc sa alerge distante mai scurte decat cea de semimaraton”, a spus coordonatorul evenimentului Valentin Mureşan.

Organizatorii vor invita alergatori din tara, dar si din Serbia si Ungaria, iar înscrierile la eveniment vor incepe in 30 septembrie, cu preturi promotionale Happy Weekend, si vor dura aproximativ 2 saptamani.

Detaliile despre eveniment, despre curse, regulament inscriere, trasee vor fi disponibile pe site-ul evenimentului www.timisoaracitymarathon.ro si pe pagina de Facebook a evenimentului Timisoara City Marathon.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...