Noutati :

Maraton de concerte rock la Timisoara! Cine mai urca pe scena alaturi de Phoenix, duminica?

19 decembrie, 2015 - 11:13 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. La 26 de ani de la momentul cand Timisoara a devenit primul oras liber de comunism din Romania, municipalitatea timisoreana organizeaza, duminica, 20 decembrie, de la ora 17.00, in Piata Victoriei, concertul Rock for Revolution, in memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertate in decembrie 1989.

Pe scena vor urca urmatoarele trupe: Mere, Sanctuar, Sonatic, The Weekend Band, Vest Phoenix Cover si Phoenix.

Duminica, 20 decembrie, programul incepe de la ora 17.00, cu trupa Mere. Mere se descriu drept “un amalgam de energie rock pura presarata cu cea mai delicioasa glazura de pop; atat de bine gatita incat nici nu vei realiza ce degusti.

Trupa Sanctuar a luat fiinta in primele luni ale anului 2004, in Timisoara, abordand ca gen rock-metalul. Sanctuar a lansat pana in prezent doua albume: “Fiinte Alese” si “30 de vieti” si se pregatesc de lansarea celui de-al treilea.

Sonatic, un proiect muzical cu bazele in Timisoara, a pornit la drum in 2007. In data de 28 Noiembrie 2014, Sonatic a lansat albumul de debut “Sunt”, un material care contine 9 compozitii originale cu influente diverse, care a fost desemnat Best Romanian Rock Album 2014, in cadrul Maximum Rock Awards 2014.

Daca in trecut a fost cunoscuta ca o trupa de cover-uri rock, TWB a lansat in anul 2015 trei piese proprii si lucreaza la albumul de debut. In urma cu 6 ani s-au pus bazele acestui proiect.

Vest Phoenix Cover este un proiect muzical aparut in orasul nostru in anul 2014, un proiect care sprijina tinerele talente muzicale timisorene care activeaza in domeniul rock si folk, repertoriul fiind alcatuit din cover-uri ale trupei Phoenix si piese rock romanesti si straine.

Trupa Phoenix, care numai are nevoie de nicio prezentare, una dintre primele trupe de muzica rock din Romania, a demonstrat si demonstreaza in continuare ca este un reper important in existenta si spiritul orasului Timisoara. Infiintata in anul 1962 sub titulatura “Sfintii”, Phoenix a hranit spiritual generatii de romani si a lansat mari muzicieni si piese nemuritoare. In 20 decembrie 2012 am sarbatorit 50 de ani de Phoenix intr-un spectacol magistral la Timisoara, in Piata Victoriei, impreuna cu: Gheorghe Zamfir, Grigore Lese, Vlad Mirita, Marius Mihalache, Moni Bordeianu, Dorel Vintila, Valeriu Sepi, Nicu Covaci.

Ziua de 20 decembrie a insemnat iesirea intregii Timisoare in strada, ziua in care orasul nostru a devenit liber, dupa ce a platit cu sange acum 26 de ani libertatea unei natii. Prin hotarare de Consiliu Local, s-a declarat ziua de 20 decembrie, zi de importanta locala, ca fiind ” Zi a Timisoarei”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Traim din amintiri ,restul este redus la zero. Pe cine mai mint acestia ?

  2. Care Phoenix? Cine canta e ragusitul de Covaci si prietenii… Phoenix nu mai exista in formula iubita de noi. Unde sunt Tandarica, Kappl, Baniciu, Neumann si restul?

    • ….La Pasarea Rock

    • Si filarmonica din Viena a schimbat rpertoriul si instrumentistii dar tot asa se numeste .