Maraton Brancusi la Timisoara. Expozitia, deschisa 24 de ore din 24. Surprize mari anul viitor la Muzeul de Arta

TIMISOARA. Expozitia ”Brancusi: surse romanesti si perspective universale” va fi deschisa timp de 24 de ore in continuu, la finele lunii decembrie. Un astfel de eveniment de tip maraton ar putea fi organizat si la inceputul anului viitor.

”In data de 20 Decembrie, cand Timisoara aniverseaza 34 de ani de cand a devenit primul oras liber de comunism din Romania, vom avea un maraton Brancusi, expozitia urmand sa fie deschisa publicului 24 de ore.

Vrem sa repetam acest lucru in ianuarie 2024, fie in data de 15 Ianuarie cand sarbatorim Ziua Culturii in Romania, fie in 24 Ianuarie cand sarbatorim Unirea Principatelor”, a anuntat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Alin Nica a mai spus ca numarul vizitatorilor a depasit deja toate asteptarile la aceasta expozitie gazduita de Muzeul National de Arta Timisoara in anul Capitalei Culturale Europene.

”Ne-am asteptat la 76.000 de vizitatori pentru intreaga expozitie, dar deja a fost depasit numarul de 80.000”, a mai anuntat Nica.

Expozitii Picasso sau Monet la Timisoara

In ceea ce priveste planurile de viitor, presedintele CJ Timis a anuntat ca, in 2024, cei care trec pragul Muzeului National de Arta ar putea vedea expozitii Picasso sau Monet.

Evaluate la peste o jumatate de miliard de euro, toate operele de arta care compun expozitia ”Brancusi: surse romanesti si perspective universale” de la Muzeul National de Arta din Timisoara isi asteapta vizitatorii pana la finalul lunii ianuarie 2024.

Piese precum Sarutul, Maiastra, Pasarea in vazduh, Muzele, pot fi admirate in cadrul expozitiei.

Expozitia Brancusi a fost deschisa in 30 septembrie 2023 si isi va inchide portile in 28 ianuarie 2024 la Muzeul de Arta din Timisoara. Pretul biletelor porneste de la 100 de lei (100 de lei pentru vizitarea tuturor expozitiilor din Muzeul de Arta si 88 de lei doar expozitia Brancusi – n.r.) si ajunge la 22 de lei pentru studenti si pot fi achizitionate online de la adresa https://brancusi-2023.info/

Toate veniturile rezultate din vanzarea de bilete vor merge catre Muzeul National de Arta din Timisoara pentru sustinerea infrastructurii si proiectelor acestuia.

Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” este organizata de catre Muzeul National de Arta Timisoara, Fundatia Art Encounters si Institut Français de Roumanie à Timisoara, fiind finantata de Consiliul Judetean Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...