Noutati :

MaraText ca la simultanele de sah. Participa elevi de la 18 licee din Timisoara

18 mai, 2022 - 09:28 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Biblioteca Judeteama Timis va fi redeschide sezonul lucrarilor publice, dupa doi ani de pandemie, cu evenimentul MaraText, un maraton de scriere creativa ajuns la cea de-a treia editie.

CITESTE SI: JazzTM nu a murit, s-a transformat in JAZZx. Il organizeaza PLAI si Consiliul Judetean Timis la inceput de iulie, in centru, la Timisoara. Lista artistilor 

Este vorba de un experiment organizat dupa modelul simultanelor de sah: un scriitor trece pe la mai multe mese, ajutand grupurile de participanti la redactarea unui text cu tema la data. La final, textele sunt citite si analizate.

Evenimentul va avea loc la Timisoara, joi, 19.05.2022, ora 12, in Parcul Central „Anton von Scudier”, pe platoul din fata Monumentului Ostasului Roman.

Alaturi de LitVest, ConCentrica (cea mai mare lectura publica din Romania), Patura care citeste (picnic urban de lectura), Lecturi aprinse (lecturi in surse inedite de lumina), Fila (lecturi actuale din presa altei vremi), MaraText reafirma un fenomen marca B.J.T. – lecturile publice neconventionale care, in 2023, vor reprezenta cea mai importanta componenta literara a proiectului Timisoara, Capitala Europeana a Culturii.

La MaraText participa elevi de la 18 licee din Timisoara: Colegiului Economic „Francesco Saverio Nitti”; Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”; Colegiul National „Constantin Diaconovici Loga”; Liceul Teoretic „William Shakespeare”; Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”; Liceul Teoretic „Grigore Moisil”; Liceul de Arte Plastice Timisoara; Colegiul National „Ana Aslan”; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara; Colegiul National de Arta „Ion Vidu”; Colegiul National „Constantin Diaconovici Loga”; Liceul Teoretic „William Shakespeare”; Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”; Liceul Teoretic „Grigore Moisil”; Liceul de Arte Plastice Timisoara; Colegiul National „Ana Aslan”; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara; Colegiul National de Arta „Ion Vidu”.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...