Manifestul Congresului PPE. Liberalii au solicitat admiterea deplina a Romaniei in Spatiul Schengen (P)

În segmentul dedicat discursurilor șefilor de stat și de guvern de centru-dreapta din cadrul Congresului Partidului Popular European de la București, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de încredere în valorile europene, făcând apel la mobilizare în favoarea proiectului european.

Valorile europene conduc la un nivel de trai ridicat pentru oameni. Trebuie să implicăm cetățenii și să îi inspirăm să facă parte din efortul conjugat pentru un viitor mai prosper și sigur. Zgomotul din zona populismului poate fi acoperit printr-o participare activă și o comunicare eficientă. Încurajarea unei participări ridicate la vot este vitală pentru a ne asigura că vocea fiecărui cetățean contează”, a declarat președintele României.

Delegații populari au votat miercuri seară Manifestul PPE 2024, în care s-a menționat expres nevoia admiterii depline a României și Bulgariei în Spațiul Schengen, în paralel cu întărirea granițelor externe ale Uniunii Europene. Manifestul PPE a cerut de asemenea consolidarea susținerii pentru familiile europene, creșterea competitivității economice a Uniunii Europene, a sprijinului pentru fermieri și a investițiilor în securitatea continentului.

A fost o adevărată onoare să găzduim congresul PPE la București. Și un real succes pentru România adoptarea manifestului „Europa noastră, o casă bună și sigură pentru popoarele noastre”, a transmis președintele PNL, Nicolae Ciucă. În fața Congresului PPE s-au aflat și Manfred Weber, președintele Partidului Popular European și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, primul subliniind că PPE rămâne motorul Europei, iar șefa Parlamentului European reafirmându-și susținerea pentru intrarea deplină a României în Spațiul Schengen.

Unul dintre cele mai importante momente ale Congresului PPE a fost mesajul Ursulei von der Leyen, cea care a primit sprijinul delegaților populari pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. Ea și-a exprimat aprecierea față de președintele României, afirmând că popularii europeni sunt „foarte mândri de Klaus Iohannis, care este un extraordinar european” și a accentuat nevoia ca toate țările europene și structurile UE să lucreze mai mult pentru democrație, prosperitate și securitate în Europa.

Președinta Comisiei Europene este un prieten și un aliat al României. A fost o susținătoare vocală a integrării României în Schengen. Sprjiinul său și manifestul votat ieri de către PPE, în unanimitate, sunt garanții că România va deveni cât mai curând membră a Spațiului Schengen cu drepturi depline”, a precizat Nicolae Ciucă.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Si au primit, NIMIC.

 2. Propagandă jegoasă… Nivelul de trai e în cădere liberă iar alegerile probabil vor fi și ele furate din plin… nu degeaba se face comasare și tot felul de mutări de sar unii din PNL la PSD!

 3. si au primit…….placuta suedeza ! Altceva ar fi fost daca nu s-ar fi comportat ca niste taratoare si ar fi avut coloana dreapta ,dar cine ?!? un ficus ?? ,un Erou” al popotei ?? si un covrigar fara scoala ??

 4. Stati linistiti.

  PNL va fi complet dizolvat in PSD dupa alegeri, cand Simonis va castiga tot judetul, asa cum si merita si Fritz la primarie.

  Halal PPE si PNL Grivco.

 5. S-au unit codașii din clasament, toate non-valorile, ca altfel nu prind nici pragul de 5%. Hahaha.