Mancarea vine in tavi termoizolante la micutii internati la Spitalul de Copii din Timisoara! FOTO!

TIMISOARA. Daca pana acum copiii internati la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara primeau mancarea prin sistemul devenit clasic in unitatile spitalicesti romanesti, carata cu oale si galeti din bucatarie spre saloane si servita acolo cu polonicul, acum lucrurile s-au schimbat.

La Spitalul de Copii din Timisoara a fost data in folosinta o linie moderna, automata, prin care micutii vor fi serviti cu mancare in tavi termoizolante. Acestea sunt spalate apoi intr-o masina performanta care si dezinfecteaza tavile dupa folosire. In plus, mancarea de regim pentru fiecare afectiune in parte este atent etichetata si usor de distribuit.

 „Daca inainte mancarea pornea de la bucatarie catre sectii in tot felul de recipiente, galeti, oale, erau carate cu mana si se distribuiau in sectii de catre personal, acum lucrurile se petrec automat. Dozarea mancarii se face cu anumite carucioare si sunt duse la patul bolnavului pe o tava. Este una sa mearga mama sau copilul cu gamela si sa primeasca un polonic de mancare, alta e sa primeasca mancare la pat in conditii de maxima igiena”,  a declarat Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii din Timisoara.

Linia pentru distribuirea hranei a costat 400.000 de lei, iar Spitalul de Copii din Timisoara se afla acum printre primele 10 din tara care detin o astfel de instalatie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.