Noutati :

Managerul Spitalului Judetean Timisoara spera ca dizolvarea CJAS si DSP sa aduca mai multi bani unitatii sanitare

12 martie, 2013 - 03:02 PM
Autor: Catalin Radu      
Categorie: SANATATE
3

TIMISOARA. Desfiintarea Casei Judetene pentru Asigurari de Sanatate Timis si a Directiei de Sanatate Publica Timis ar putea fi o veste buna pentru cel mai mare spital din vestul tarii, insa doar in anumite conditii.

Mai exact, potrivit directorului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara (SCJUT), Ciprian Bogdan (foto), disparitia celor doua institutii ar trebui sa se concretizeze intr-o finantare mai buna a unitatilor sanitare importante.

”Important este sa primim mai multi bani in urma acestor reorganizari, pentru ca la ora actuala noi avem acelasi tarif pe caz ponderat ca si Aradul, Resita, Hunedoara si alte spitale. Insa, toate cazurile intr-adevar grave vin la noi, iar in situatiile intr-adevar complicate pacientii nici nu mai trec pe la ei si sunt adusi direct aici. Este normal atunci ca, beneficiind de aproximativ aceeasi finantare, sa am datorii mult mai mari decat ei. Este nevoie de o diferentiere a spitalelor. Degeaba suntem spital regional de urgenta doar cu numele, daca nu avem si o finantare pe masura”, a declarat managerul Judeteanului.

Potrivit acestuia, modificarile administrative ar insemna un pas inainte daca macar o parte din fondurile obtinute prin reducerile de costuri ar intra in conturile spitalelor regionale. ”Ca avem contract cu CJAS sau ca ne da bani direct ministerul, pentru spital nu e nicio diferenta. Problema este la nivel de suma primita si, implicit, la recunoasterea faptului ca suntem un spital regional si din punct de vedere financiar, nu doar profesional. Eu sper ca acum sa se schimbe ceva in directia asta, cred ca toate aceste miscari conduc acolo”, a mai precizat Ciprian Bogdan.

Managerul SCJUT nu se asteapta, in schimb, la probleme de ordin birocratic sau la modificari de raportare care sa puna in dificultate unitatea sanitara. ”Probabil ca se vor schimba si alte lucruri, dar cu un mod diferit de raportare ne obisnuim, nu e nicio problema. Insa, daca se schimba doar finantatorul iar banii sunt aceiasi, n-am facut nimic. Daca o sa primim mai multi bani, atunci schimbarea va fi spre binele spitalului. In privinta Directiei de Sanatate Publica, noi nu mai suntem subordonatii institutiei, ci direct ai ministerului. Colaboram cu inspectia sanitara, iar raportarea infectiilor si gestionarea celor deosebite, cum ar fi cazurile de gripa porcina, se fac in colaborare cu ei. Ramane de vazut ce se va intampla cu lucrurile acestea. Spitalul Judetean nu mai are o relatie institutionala cu DSP-ul pe zona de administratie, ci doar pe zona de inspectie sanitara de stat”, a explicat directorul Judeteanului.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. mare bou este ecel <> care poate sa debiteze asa ceva, e clar cat se pricepe la management.s a trezit si el spunand lucruri pe care altii le spun de mult. cum reusesc unii sa poarte o palarie mai mare decat o pot duce…

  2. Dl manager(sau mai bine spus asa zis manager) probabil ca nu v-a informat dl ministru cu gura mare ca decontarea pe viitor se va face in functie de clasificarea spitalului pe care spuneti ca il conduceti. Deci clasificarea spitalului pe care il conduceti nu poate fi aceiasi cu a celor din Arad, Resita ce sa mai vorbim de Hunedoara(poate va luat gura pe dinainte si vroiati sa spuneti Deva). Halal manager, vai de mama lui.

  3. Ce va mai [email protected]#e grija pe voi astia de la opiniapedeleului de Ciprian Bogdan. Of of of 🙂