Noutati :

Managerii spitalelor din Timisoara, indemnati sa isi reduca din cheltuielile de functionare

9 februarie, 2011 - 01:47 PM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: SANATATE
0

Toate spitalele din judet trebuie sa isi regandeasca bugetele si sa se analizeze cum sa faca reduceri ale cheltuielilor de functionare. Cerinta a venit din partea conducerii Casei Judetene de Asigurari Timis si a fost facuta in cadrul unei intalniri cu managerii tuturor spitalelor de stat si private din judet.

Cerintele sefului de la CJAS, Cristian Careba, au fost de aplicare a modificarilor Legii 95 privind incadrarea spitatelor intr-un procent de 70% din contractul semnat cu CJAS in ceea ce priveste cheltuielile de personal. Asta inseamna ca fiecare spital, de stat sau privat, aflat in relatie cu Casa de Asigurari, nu se poate depasi procentul de 70% pentru a plati salariatii. „In cadrul discutiilor, managerii de spitale au fost atentionati, cu privire la implicarea, eficientizarea si reducerea cheltuilelilor cu unitatile spitalicesti”, a precizat Mariana Mocioalca, purtatorul de cuvant al CJAS Timis.

Directorilor li s-a mai pus in vedere ca, din 1 aprilie, au obligatia de a depune prin mijloace electronice documentele privind raportarea activitatii realizate, pentru a fi apoi decontata de CJAS. In plus, spitalele trebuie sa faca si demersuri pentru obtinerea semnaturilor electronice, necesare la raportarea electronica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...