Majoritatea scolilor din Timisoara si din judet ar putea incepe cursurile in ‘scenariul galben’. Aproape 40 de containere noi pentru elevi

TIMISOARA. Aproximativ 40 de containere vor fi montate in curtile unora dintre cele mai aglomerate scoli din Timisoara, pana la inceputul anului scolar. Si acestea sunt utilate corespunzator pentru ca elevii din clasele primare sa isi poata desfasura orele de curs aici.

„Avem peste 35 de containere venite deja, mai asteptam sa vina alte 3-4. O parte dintre ele sunt si montate deja”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei.

Deocamdata, au fost amplasate containere, care vor fi folosite drept sali de clasa, la Scoala Generala 30, la Colegiul Banatean si la Scoala Generala 19, iar in perioada urmatoare vor mai fi instalate si la Scoala Antim Ivireanu, la Generala 7 si la Generala 27.

Pe de alta parte, de curand au fost finalizate lucrarile de constructie si structura la cele doua noi corpuri de cladire de la Scoala Generala 16, iar in prezent se lucreaza sa finisaje. Astfel, si aici ar putea functiona inca 8 clase de elevi.

„Nu stim exact daca lucrarile vor fi finalizate pana la inceputul anului scolar, insa pe parcursul anului ne asteptam sa se termine. Alte extinderi sau constructii de noi corpuri de cladiri la scolile din Timisoara nu vor mai fi finalizate in acest an scolar”, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Dan Diaconu.

In noile corpuri de cladire de la Generala 16 vor fi 8 sali de clasa, o sala de sport, o sala multifunctionala si 7 cabinete de specialitate.

Majoritatea scolilor ar putea incepe cursurile in ‘scenariul galben’ – o parte dintre elevi in clase, o parte acasa, in fata calculatoarelor

Cu toate acestea, reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis atrag atentia ca, mai ales anul acesta, in conditiile stricte impuse de pandemie, spatiile de invatamant din Timisoara si din judet nu vor fi suficiente pentru a asigura distantarea fizica intre elevi.

„Noi vrem sa tragem un semnal de alarma, sa le reamintim autoritatilor locale ca ne lovim de lipsa spatiilor de invatamant. Containerele sunt insuficiente, iar de asta ne dam seama dintr-o prima evaluare a situatiei de la Timisoara. Majoritatea scolilor vor merge pe <scenariul galben>, adica o parte din elevi sa invete de acasa, o parte sa vina la scoala. Important e sa asiguram conditiile pentru clasele 0-4, sa vina la scoala elevii. Scenariul pentru orase si municipii este scenariul 2, respectiv elevii din clasele 0-4, a VIII-a si a XII-a sa vina la scoala”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Marin Popescu, inspector scolar general al ISJ Timis.

Decizia finala cu privire la scenariul in care vor incepe cursurile in scolile din Timisoara si din judet va fi luata in scurt timp.

La nivelul judetului Timis, in anul scolar 2020-2021 sunt inscrisi 79.822 de elevi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. De 30 de ani administratia locala nu a construit o scoala sau gradinita noua . Toate unitatile de invatamant sunt subfinantate nu se achita sau se achita cu greu facturile de utilitati ce sa mai vorbim de alte necesitati . Robule sa iti muti tu biroul in container la fel si angajatii din primarie taietori de frunze la caini nu sa invete copiii nostrii acolo ! In 2 mandate nu ai terminat de reabilitat liceul Lenau .

  2. Sa dea Robu ,sediul de partid sa se amenajeze acolo cateva sali de clasa. Si el, sa-si mute partidul intr-un container. Sa vada ce super e. Si daca se poate, sa fie din acelea,in care a tinut carantinatii . Sper sa nu mai prinda inca un mandat, pacaliciul asta. Si sa zboare toti cei care sunt prin primarie si pe unde si-a mai pus oameni.Sa se duca naibii el si liberalii lui tineri….batrani !

  3. Aceasta administratie este PeNibiLă! Au ajuns cei mici sa invete in containere ca ei nu sunt in stare sa faca un corp nou sau o scoala noua. De fapt, sunt unele scoli unde nu au avut apa calda cateva luni… despre ce vorbim aici? 🙁

    Dar la capitolul salarii, de la Karcioff pana la Rodici toti o duc regeste. Nici la multinationale nu castigi cat castiga astia legal (spaga si micile atentii nu le luam in considerare).

  4. Scoala Generala 19 Avram Iancu era si inca ii super aglomerata de copii care invata de zeci de ani in schimburi dimineata si dupamasa, curtea scolii si asa era mica degeaba pui containere in curte copii cand o sa iasa in pauza unde o sa stea? la toalete o sa se faca o coada lunga si fiecare o sa stea la minim 1-2m de celelalat? sincer Nu cred ! sau doar sa se lauda ca Robu „ca macar am facut ceva” iar Profesori si asa erau putini la materiile importante dar fin belsug se gasesc la Religie !