Noutati :

Majorarea tarifelor pentru salubrizarea stradala, respinsa in Consiliul Local Timisoara, dupa ce s-a descoperit ca lipseau documente din proiect

20 aprilie, 2022 - 10:15 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Un proiect aparent fara probleme a creat un adevarat scandal in Consiliul Local, in sedinta de plen de marti dupa amiaza. Ajustarea anuala a tarifelor pentru serviciile de curatenie stradala pe care le presteaza compania Brantner nu a trecut de votul consilierilor, dupa ce Roxana Iliescu, din partea Pro Romania, a atras atentia ca lipsesc o serie de documente din proiectul de hotarare.

In plus, consilierul local a prezentat un act aditional la contractul in vigoare, care majora tarifele practicate de compania de salubritate.

Nu ne-au fost puse la dispozitie documentele la care se face referire in proiectul de HCL, in raportul de specialitate pe care dumneavoastra vi l-ati asumat, in referatul de specialitate. Se face referire la aceste documente, fara a ni se transmite aceste documente. Pe pagina primariei este prezent contractul consecvent numarul 15, este numarul 17, dar nu si 16. In mod foarte ciudat, de pe site-ul primariei lipseste tocmai acest contract. Mi se pare inadmisibil sa cereti sa se voteze o ajustare, in sensul majorarii acestor tarife, cata vreme ne lipseste fundamentare”, a spus consilierul Roxana Iliescu de la Pro Romania.

Conform proiectului pus pe masa consilierilor locali in sedinta de marti, societatea de salubrizare a cerut indexarea tarifelor la preturile din contractul initial, semnat in 2019, si nu la cele practicate conform actului aditional in vigoare, care sunt mai mari. Ba mai mult, reprezentantul companiei a precizat inclusiv faptul ca suprafetele pe care se intervine in prezent sunt mai mari, astfel ca ajustarea tarifelor la nivelul preturilor din 2019 ar fi doar in avantajul municipalitatii.

In ciuda tuturor explicatiilor date de edilii timisoreni, dar si de reprezentantii companiei, proiectul nu a reusit sa adune decat 13 vituri, astfel ca a fost picat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca ar omora-o usr-istii pe Roxana Iliescu… 🙂 Pana la urma e singura care face opozitie reala. Restul (PNL, PSD) fac un fel de joc-de-glezne ca sa nu zic joc dublu.

    • Aici nu e vorba de opozitie ci de legalitate. Daca se vota sub forma prezentata, se puteau face contestatii in justitie la greu. Atunci sa vezi procese pe capul primariei…

  2. @aris chiar crezi asta, la noi nu se face nimeni nici o opozitie, ci doar exercitiu de imagine. Toti voteaza la fel cand e vorba de interesul lor propriu.

  3. La ce curatenie e in Timisoara… ar trebui taiate tarifele nu marite

    • ,,Cum nu e curatenie in oras”? Astazi 21.03.2022 la ora 06.15 masiana de care face curatenie a ajuns si pe str Ovidiu Cotrus(cea care merge de la Casa Mercedes spre Freidorf) si matura de zor si campul, ca acolo nu mai sunt borduri. in dreapata si stanga e camp . Asa ca cum sa nu ceara mai multi bani de la primarie?