Noutati :

Maidanezii nu mai pot fi eutanasiati. Cati caini fara stapan au fost ucisi la Timisoara?

23 iunie, 2014 - 12:42 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. S-a terminat cu eutanasierile. Curtea de Apel Bucuresti a suspendat normele de aplicare a legii pentru gestionarea cainilor fara stapan, care a dat unda verde eutanasierilor. Mii de maidanezi au fost ucisi in toata tara, peste 300 fiind eutanasiati in primele luni ale anului si la Timisoara.

„Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat vineri decizia in favoarea organizatiei internationale Vier Pfoten, suspendand normele de aplicare a legii care permite uciderea cainilor fara stapan. Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel, hotararea de guvern este suspendata in intregime. Efectul imediat este acela ca legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare si, drept consecinta, nu mai exista un cadru legal pentru reglementarea capturarii si uciderii cainilor fara stapan”, anunta reprezentantii Vier Pfoten.

Acestia sustin ca 62% dintre romani au spus recent ca sunt impotriva eutanasierii. Legea a intrat in vigoare in octombrie 2013, ca urmare a tragicului incident in care un copil si-a pierdut viata dupa ce a fost atacat de maidanezi. Normele de aplicare a legii au fost emise in decembrie 2013, iar uciderile au inceput in ianuarie, cel putin la Timisoara.

Aici au fost eutanasiati peste 300 de caini adunati de pe strazi, pe care nu i-a adoptat nimeni din adapostul Danyflor. Momentan, Primaria Timisoara nu are incheiat un contract cu o firma de ecarisaj, serviciile cazand tot in grija Danyflor, care rezolva insa doar urgentele.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, acum se desfasoara licitatia pentru contractarea unei firme care sa se ocupe de ecarisaj.

„Licitatia este in desfasurare. Am primit o adresa de la Biroul de Achizitii, sa facem cateva modificari pe documentatie. Pana acum nu a fost depusa nicio oferta. Am facut o achizitie directa pana in 30.000 de euro, pentru a rezolva toate problemele privind managementul populatiei canine pana la finalizarea licitatiei”, ne-a declarat seful Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, Adrian Bere.

CITESTE SI:

Peste 300 de caini maidanezi au fost eutanasiati pana acum la Timisoara. Cati au fost adoptati din adapostul Danyflor?

Timisorenii muscati de maidanezi pe strazi vor primi despagubiri de la hingheri, nu de la Primarie! Pozele cainilor prinsi ajung pe internetInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Propun ca organizatia internationala „Vier Pfoten” sa infieze 50.000 de caini vagabonzi (multi asteapta si azi o oferta in acest sens a d.nei Brigitte Bardot, oferta (ne)facuta cu ocazia unei vizite la Bucurest (cu vreo 15 ani in urma)) sau sa doneze bani pentru acest scop nobil.
    De asemeni sa sustina financiar tratamentul – complet – al celor muscati (de caini).
    In paranteza organizatia internationala „Vier Pfoten” (Patru Labute) a fost implicata in strainatate in multe scandaluri, dovedite ulterior a fi platite de catre firme cu interes in domeniu.

  2. Prea putini !! EUTANASIATI SI MAI MULTI MAIDANEZII sa nu scape nici unu .