Noutati :

Mai sunt locuri disponibile la unele gradinite timisorene. Altele nu mai fac fata cererilor!

13 august, 2011 - 11:15 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Gradinitele timisorene au fost luate cu asalt pentru anul viitor de parinti. Inscrierile pentru grupa mica au fost numeroase, iar locurile libere imediat ocupate. Unele sunt aglomerate, altele mai au locuri libere.

In cele 34 de gradinite din Timisoara sunt peste 7.600 de locuri pentru anul scolar 2011-2012. La grupa mica, acolo unde se da batalia, 1.807 locuri sunt disponibile. Dar cererile depuse pana in 3 iunie, ultima zi de inscrieri, ajung la 2.400.

Cele mai multe, 1.867 sunt pentru inscrierea prichindeilor la grupa mica. Diferenta de 352 o constituie inscrierile la alte grupe. „Parintii nu sunt obligati sa-si inscrie copiii la grupa mica. Ii pot inscrie in orice an, pana la grupa pregatitoare”, ne-a spus Francisc Halasz, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Sunt in Timisoara gradinite unde nu au fost completate toate locurile. La Gradinita cu Program Normal Nr. 4 mai sunt libere doua locuri, la PN 7 – sapte, PN 14 – sase, PN 15 – un loc, PN 17 – doua, PN 19 – sase locuri, PN 23 – 15. Locuri disponibile mai sunt la Gradinitele cu Program Prelungit Nr. 16 – 11 locuri, PP 21 – opt, PP 4 – trei, PP 25 – 21, PP 37 – 10, PP Posta – trei si PP 5 – cinci locuri libere.

La capatul opus se afla mai multe gradinite careu au mare cautare in randul parintilor. La Gradinita Lenau, bunaoara, numarul cererilor depuse este dublu fata de cel al locurilor disponibile: 64 de cereri pe 30 de locuri, la grupa mica. Foarte cautata este si gradinita PP 11 (str. Versului), cu 82 de cereri depuse pentru 60 de locuri disponibile la grupa mica.

Gradinita PP 20, din Calea Lipovei, se numara printre cele mai cautate gradinite din Timisoara: 126 de cereri au fost depuse pe 60 de locuri. Si Gradinita PP 38 are cautare: 106 parinti au depus cereri de inscriere pe 35 de locuri disponibile.

Multi parinti isi inscriu parintii la gradinitele din zona centrala a orasului pentru ca acestea sunt in drum spre locul lor de munca. Ei ii lasa pe micuti dimineata si ii ridica seara, dupa ce ies de la serviciu.

„La gradinite frecventa este de 75-80%. In timpul iernii, chiar mai mica, poate ajunge la 50-55%. Asta inseamna este spatiu suficient pentru copii”, ne asigura inspectorul scolar general adjunct. El a explicat ca aculo unde au fost depuse mult mai multe cereri decat numarul de locuri disponibile, consiliul de administratie al unitatii prescolare cauta o solutie pentru ca prichindeii sa aiba un loc la gradinita, dar daca nu mai sunt, atunci sunt directionati catre altele, apropiate, din cartier sau din cartiere vecine.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...