Noutati :

Mai sunt doar cateva ore pana cand in Sala Mare a Teatrului National din Timisoara va fi rostita cea mai cunoscuta replica a lumii: A fi sau a nu fi?

10 mai, 2016 - 11:04 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Primele doua reprezentatii ale spectacolului Hamlet sunt programate astazi, 10 mai si maine, 11 mai, de la ora 19. Ele propun publicului un spectacol curajos, modern, racordat la prezentul romanesc prin traducerea „remix” a lui Peca Stefan si muzica trupei Subcarpati.
Spectacolul, semnat de regizoarea Ada Lupu Hausvater, este un manifest despre dreptul neingradit al oamenilor de a fi autentici, militeaza pentru dreptul loc de a ramane ei insisi, pentru dreptul de a-si pastra vocea distincta in societate. Ritmuri ultracontemporane, linii melodice autentice romanesti traduc sensurile profunde ale unui text esential al culturii universale. Spectacolul Nationalului timisorean calibreaza in spatiul Salii Mari dilemele unei generatii pentru care firescul a devenit un obstacol de netrecut in aproape toate aspectele existentei.

In distributia spectacolului ii regasim pe actorii Matei Chioariu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Doru Iosif, Victor Manovici, Cristina König, Flavius Retea, Catalin Ursu, Bogdan Spiridon, Adrian Jivan, Florin Ruicu, Costel Tovarnitki, Raul Bastean, Benone Viziteu, Romeo Ioan, Claudiu Dogaru, Ionut Iova si Marius Lupoian, dar si pe fondatorul proiectului Subcarpati – Marius Andrei Alexe, precum si pe Valentin Popescu, cunoscut publicului ca Vali Umbra.

Scenografia este semnata de Iuliana Vilsan, unul din cei mai prolifici si premiati artisti vizuali ai noului val, iar conceptul video apartine KOTKI visuals.

Ambele reprezentatii se joaca cu casa inchisa. Urmatoarele doua reprezentatii sunt programate joi, 9 iunie si joi, 23 iunie.

hamletInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...