Mai sunt bani pentru proiectele timisenilor in primul buget participativ al Consiliului Judetean Timis, dar si o saptamana de depuneri

TIMISOARA. Pana in data de 25 mai mai au timp timisenii sa depuna proiecte pentru a atrage bani din bugetul participativ al Consiliului Judetean Timis. Pana acum au fost depuse 10 proiecte.

CITESTE SI: Banii pe care trebuie sa-i dea primaria copiilor din Timisoara. Suma repartizata pentru bursele elevilor 

Cele 10 proiecte sunt din domeniul protectia mediului, IT, sport, poduri si drumuri publice sau educatie, iar valoarea estimata a acestora este intre 24.000 si 500.000 de lei.

Consiliul Judetean Timis a pus la bataie, in acest an, un buget participativ de 1.000.000 lei.

Initiativele trebuie sa se incadreze in domenii precum: educatia; serviciile sociale pentru protectia copilului, a persoanelor cu handicap, a persoanelor varstnice, a familiei si a altor persoane sau grupuri aflate in nevoie sociala; sanatatea; cultura; sportul; protectia si refacerea mediului; conservarea, restaurarea si punerea in valoare a monumentelor istorice si de arhitectura, a parcurilor, gradinilor publice si rezervatiilor naturale; podurile si drumurile publice; turismul; infrastructura de stimulare a economiei si afacerilor; infrastructura IT si de telecomunicatii.

Fiecare persoana fizica sau juridica poate formula o singura propunere. Pentru inscrierea acesteia, cei interesati vor trebui sa completeze titlul, domeniul, descrierea acestuia, localizarea, durata proiectului, beneficiarii, bugetul estimat, detalierea bugetului, pe cat posibil, sa ataseze documente relevante (fotografii, schite, planuri etc.) si sa mentioneze modul in care initiatorul doreste sa se implice in proiect (voluntariat, cofinantare, sponsorizari etc.).

Proiectele eligibile vor intra in procesul de votare, pe aceeasi platforma, orice timisean avand posibilitatea a-si manifesta optiunea pentru unul dintre acestea. Proiectele castigatoare vor fi selectate in ordinea numarului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, pana la epuizarea sumei prevazute. Proiectele selectate in urma procedurii de consultare publica vor fi incluse in bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Judetean Timis si implementate de aparatul de specialitate al institutiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...