Noutati :

Mai putine internari si calitate medicala mai buna la Clinica de Chirugie Cranio-Maxilo-Faciala din Timisoara. Lucrarile de reabilitare ale ambulatoriului sunt in toi

13 aprilie, 2011 - 11:50 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Peste 3.000 de timisoreni se interneaza anual la Clinica de Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala din cadrul Spitalului Municipal. Numarul lor va scadea insa odata cu reabilitarea ambulatoriului de specialitate, efectuata in proportie de 60%.

Lucrarile au inceput in luna februarie a acestui an, iar in prezent se modernizeaza intreaga infrastructura. De asemenea, cu mai bine de 1 milion de lei se va achizitiona si aparatura medicala performanta, fapt ce va creste calitatea serviciilor medicale, spun medicii.

Reabilitarea ar trebui sa fie gata in luna octombrie a acestui an, cand specialistii de la clinica spera sa aiba 6 cabinete complet renovate si echipate conform standardelor europene, instalatii electrice de apa, energie termica si canalizare noi noute si sa reduca eroarea diagnosticului de la 12 la 9%. De asemenea, va fi amenajata o rampa de intrare si pentru persoanele cu dizabilitati, care vor putea folosi si o toaleta special amenajata.

„Va creste si posibilitatea acestui serviciu de a pune diagnosticuri mai rapide care se vor repercuta in reducerea cererilor de spitalizare. Va creste, speram noi, si calitatea actului medical si posibilitatea introducerii unor metode noi de tratament. In principiu, pe langa reducerea numarului de internari, care poate fi semnificativa, de 10 – 15%, noi speram si intr-o crestere a numarului de pacienti care se adreseaza cu patologia respectiva la acest serviciu”, a explicat Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal. Potrivit medicului primar Marius Pricop, clinica ar mai avea nevoie de o reabilitare completa a blocului operator, investitie care asteapta de 2 ani surse de finantare.

Intreaga lucrare este facuta pe bani europeni, de la bugetul de stat si de la bugetul local, de aproape 3,3 milioane, din care 2,6 vin de la Uniunea Europeana. Guvernul da si el aproape 350.000, iar din bugetul local sunt investiti aproape 92.000 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...