Noutati :

Deutsche Bahn angajeaza studenti din Timisoara: salarii de mii de euro pentru incepatori

12 martie, 2013 - 04:13 PM
Autor: Catalin Radu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Inginerii companiei de cai ferate germane le-au prezentat politehnistilor sisteme care, desi par SF pentru infrastructura feroviara autohtona, vor trebui sa fie instalate si in Romania. Momentan, studentii pot pleca in Germania pentru a le implementa.

Potrivit dr. Michael Leining (foto), director al segmentului de comanda-control-siguranta al Deutsche Bahn, Uniunea Europeana doreste introducerea unui sistem unic de management al traficului feroviar. Un exemplu practic al viitoarelor masuri este folosirea unui singur standard de comunicatii si semnalizare in toate tarile UE, deoarece in prezent orice mecanic de tren trebuie sa invete un alt sistem de fiecare data cand trece granitele unui stat.

De modificari vor beneficia in principal operatorii feroviari de marfa, pentru ca traficul va fi optimizat. In plus, coridoarele stabilite de Uniunea Europeana pentru trenurile de marfa urmeaza sa fie extinse. Romania este unul dintre statele vizate pentru extindere, urmand ca actualul coridor Dresda – Budapesta sa fie prelungit astfel incat sa ajunga pana la Constanta.

Chiar daca infrastructura romaneasca este cu cateva zeci de ani in urma celei nemtesti, specialistii germani nu cred ca vor exista probleme in implementarea schimbarilor cerute de UE. ”Caile Ferate Romane nu ar trebui sa intampine probleme in instalarea acestor noi sisteme, deoarece instalarea se face pe infrastructura deja existenta. Prelungirea coridorului Dresda – Budapesta, in schimb, nu cred ca o vom vedea in urmatorii zece ani”, a declarat dr. Michael Leining.

DB vrea studenti romani cu bune cunostinte de limba germana

Tinerii ingineri cautati de compania feroviara germana trebuie sa cunoasca foarte bine limba tarii in care vor lucra. Pentru inceput, acestia nu vor avea nevoie de ea decat la nivel conversational, pentru ca mai apoi sa fie necesara aprofundarea cunostintelor. Reprezentantii Deutsche Bahn cauta studenti aflati in anul trei de facultate sau masteranzi, pe care sa ii instruiasca mai apoi in Germania.

Cei zece politehnisti selectati pentru bursele platite de DB vor vizita timp de un an toate sectiile companiei germane, ideal fiind sa opteze, la finalul trainingului, pentru una dintre acestea. In cazul in care vor primi un contract, salariul pe an, pentru un incepator, este de 42.000 de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...