Noutati :

Mai multi bani pentru ‘Prima Casa’. Ce modificari aduce Guvernul programului?

19 mai, 2016 - 11:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Executivul suplimenteaza plafonul de garantii pentru Prima Casa cu 500 de milioane de lei si aduce o serie de modificari programului.

Masura luata de Guvern vine sa raspunda solicitarilor potentialilor beneficiari ai programului si tine cont de dinamica volumelor garantate in cadrul acestuia si de adoptarea legislatiei privind darea in plata.

Totodata, Hotararea de Guvern introduce prevederi in cadrul Programului „Prima Casa”, in scopul responsabilizarii institutiilor finantatoare participante. Astfel, finantatorii eligibili participanti in cadrul programului nu pot prelua solicitari de acordare a unei finantari garantate daca acestea conduc la depasirea plafonului alocat. Iar in cazul in care prevederea nu se respecta, responsabilitatea cu privire la modalitatea de solutionare a acestor situatii revine in totalitate finantatorului.

Aceste precizari au fost introduse pentru a fi preintampinate situatii care sa conduca la incurajarea clientilor sa semneze antecontracte de vanzare-cumparare, fara a avea o certitudine in privinta sursei de finantare si garantare.

Citeste mai mult aici.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...