Noutati :

Mai multi bani pentru furnizorii de servicii medicale din Timis. Vezi cu cat a suplimentat Ministerul Sanatatii bugetul CJAS!

22 august, 2011 - 05:47 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMIS. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate din judetul nostru aloca mai multi bani pentru unele cheltuieli la spitalele din Timis, dar si serviciului de ingrijiri medicale la domiciliu, in urma unei rectificari bugetare facuta de Ministerul Sanatatii.

Pentru medicamente cu si fara contributie personala, CJAS a alocat 49,7 milioane de lei, in timp ce pentru medicamentele pentru boli cronice cu risc crescut utilizate in programele nationale cu scop curativ, bugetul a fost suplimentat cu 40,4 milioane de lei. Mai multi bani au fost alocati si pentru materialele sanitare specifice utilizate in programele nationale cu scop curativ. Este vorba despre 910 mii lei, pe cand serviciile medicale de hemodializa si dializa peritoneala primesc cu 230 mii lei in plus, iar pentru dispozitivele si echipamentele medicale se dau cu 83.000 lei mai mult.

De rectificarea facuta de Ministerul Sanatatii vor beneficia si furnizorii de servicii medicale, dar si unitatile sanitare cu paturi din judet. Astfel, asistenta medicala pentru specialitati paraclinice primeste 1 milion de lei in plus, in timp ce pentru serviciile de urgenta paraspitalicesti si transportul sanitar pentru unitatile publice se da mai mult cu un 1 milion de lei, iar pentru cele private mai mult cu 33.000 lei.

Spitalele generale primesc si ele 17,5 milioane in plus, iar serviciul de ingrijiri medicale la domiciliu mai primeste 89.000 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...