Noutati :

Mai multi bani, pe hartie, pentru unele proiecte ale Primariei Timisoara. O noua rectificare de buget, aprobata in Consiliul Local

14 septembrie, 2018 - 09:58 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Au fost din nou reimpartiti banii pentru proiectele importante din Timisoara. Alesii locali au aprobat a doua rectificare de buget de anul acesta.

Astfel, sume importante de bani au fost alocate, cel putin pe hartie, infrastructurii in Educatie. Sunt prevazute sume importante pentru extinderea scolii Gimnaziale nr.16, pentru mansardarea Scolii Generale 25 dar si pentru construirea unei sali de sport pentru aceasta unitate de invatament.

De asemenea, in buget sunt alocate fonduri si pentru „Construire corp 2 al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau pentru Scoala Gimnaziala Nikolaus Lenau, strada Popa Sapca”, dar si pentru extinderea unui corp de cladire al Colegiului Regele Ferdinand.

Si pentru capitolul „Sanatate” au fost dati mai multi bani. Astfel, peste 12 milioane de lei ar urma sa mearga spre Spitalul Louis Turcanu, pentru finalizarea lucrarilor la noul corp de cladire. Au fost prevazuti bani si pentru lucrarile de refunctionalizare ale fostei clinici de dermatologie de pe strada Marasesti.

La capitolul „Sport” bani au fost prevazuti pentru documentatia necesara realizarii Salii Polivalente de 16.000 de locuri din Timisoara.

Si pentru amenajarea parcurilor si spatiilor verzi din Timisoara primaria a suplimentat bugetul. De asemenea, pentru fantana cantatoare pe care o viseaza primarul au fost alocati nu mai putin de 4 milioane de euro.

Reabilitarea liniilor de tramvai si realizarea unui atelier pentru repararea bicicletelor, dar si innoirea flotei de tramvaie si modernizarea depoului Dambovita sunt alte proiecte pentru care alesii locali au aprobat suplimentarea sumelor prevazute in buget.

Un alt proiect pentru care autoritatile au prevazut fonduri suplimentare este cel de realizare a documentatiei pasajului inferior Solventul.

Cu toate acestea, chiar daca sumele au fost prevazute au fost aprobate de catre consilierii locali, asta nu inseamna ca banii vor fi acordati efectiv pentru fiecare proiect in parte. Multe dintre sume sunt trecute doar pe hartie, pentru ca este necesara bugetarea proiectelor, pentru ca acestea sa poata fi realizate, la un moment dat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. VOT DE FRONDA!

  2. Nu se ocupa CNAIR-ul de Sala Polivalenta? Mai multa transparenta nu va face invizibili, e ok, sa stiti.