Mai multe zile libere in 2023. Decizia Guvernului

Guvernul a stabilit printr-o hotarare, ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 sa fie zile libere pentru salariatii din institutiile si autoritatile publice, avand in vedere ca acestea se situeaza intre zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, conform Codului Muncii, si zile de repaus saptamanal.

CITESTE SI: Final de ancheta in cazul celor doi hoti care au pradat o femeie intr-un fast-food aflat in plin centru la Timisoara. Video-ul cu momentul furtului care a ajutat la capturarea hotilor

Aceste date se situeaza imediat dupa Ziua Unirii Principatelor, 24 ianuarie, Ziua Copilului – 1 iunie si Adormirea Maicii Domnului – 15 august, care sunt zile libere.

”Decizia de a stabili zilele libere la inceputul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luata potrivit Codului Muncii, astfel incat angajatorii si angajatii sa isi poata stabili si previziona zilele libere pentru intregul an. Prevederile actului normativ nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza procesului de productie sau specificului activitatii si nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 sau participantilor in aceste procese”, precizeaza Ministerul Muncii.

Pentru recuperarea zilelor libere, institutiile si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 28 februarie, 30 iunie, respectiv 31 august 2023, potrivit planificarilor stabilite.

Sursa: News.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...