Noutati :

Mai multe materii optionale si mai putine ore de Limba Romana. Ce vor invata copiii la scoala, de anul viitor?

5 aprilie, 2016 - 07:19 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Noul plan cadrul pentru gimnaziu prevede introducerea de noi materii si reducerea numarului de ore pentru anumite materii. Documentul a fost prezentat de catre directorul Institutului de Stiinte ale educatiei.

Potrivit planului, copiii vor avea la dispozitie mai multe materii optionale in curriculum, vor studia materii noi si vor avea mai putine ore la Limba si Literatura Romana. Elevii vor invata despre educatie sociala, materie care se va numi, in clasa a cincea, Studiul gandirii critice in contextul drepturilor si responsabilitatilor, in clasa a sasea, Educatie interculturala, intr-a saptea, Educatie pentru cetatenie democratica, iar in clasa a opta, Educatie financiar economica si antreprenoriat.

Elevii vor avea o noua disciplina scolara, Informatica si TIC, iar dascalii vor pune accentul pe latura practica a materiei, pe competente, si nu pe continuturi.

Micutii din clasa a cincea vor avea doar 4 ore de Limba Romana pe saptamana, fata de 5, cat sunt in prezent, in schimb, vor face cate doua ore de Istorie, fata de una, in prezent.

Noul plan cadru va fi aplicat pentru toti copiii care vor intra in clasa a cincea in septembrie 2017.

Citeste mai mult aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...