Noutati :

Mai multe mansarde au fost intabulate cu acte false, la Timisoara. Patru angajati de la Cadastru, cercetati penal

26 februarie, 2013 - 02:13 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
22

TIMISOARA. 17 blocuri din Timisoara au fost mansardate , iar locuintele rezultate au fost intabulate cu acte false. Acesta este rezultatul unei anchete in urma careia 4 angajati de la Oficiul de Cadastru Timis sunt acum cercetati penal, pentru ca ar fi comis mai multe falsuri in documente.

Totul a iesit la iveala cand proprietar unuia dintre apartamentele construite la mansarda unui bloc a venit la Cadastru si a cerut un extras de carte funciara. Cand au cautat in baza de date, angajatii au descoperit  ca actul nici nu era inregistrat in sistem.

Imediat s-a declansat o ancheta interna. De asemenea, primarul a spus ca ia in calcul inclusiv varianta ca angajati ai primariei sa fie implicati in acest scandal. Luati la intrebari, angajatii Primariei nu au recunoscut semnaturile de documentele folosite la intabularea mansardelor si nici stampila institutiei.

In total, au fost verificate 85 de mansarde construite in ultimii ani in Timisoara. In 17 dintre cazuri s-au gasit nereguli.

Anchetatorii au deschis dosare de cercetare penala pentru patru fosti angajati ai Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Timis.

S-a constatat ca un numar inca necunoscut de spatii realizate prin mansardare au fost realizate ilegal si intabulate tot ilegal. Au fost descoperite stampile false ale Primariei si semnaturi false in locul primarului si al altor persoane din Primarie.  Primaria nu poate face controale asupra intabularilor, intabularea o face Oficiul de Cadastru. Noi am constatat doar ca s-a facut uz de stampila Primariei la Oficiul de Cadastru. Primaria poate verifica daca aceste extensii sunt realizate cu autorizatii de constructie, cu certificat de urbanism in spate sau nu. Desigur ca in sensul acesta se fac controale in permanenta, nu s-au facut in mod special la aceste constructii care au fost identificate acum ca au fost intabulate fals.  In momentul in care vom primi lista lor vom dispune realizarea de controale. Suntem aproape siguri ca vom descoperi ca aceste mansardari au fost realizate fara autorizatie, altminteri nu se justifica de ce s-ar fi recurs la falsuri„, a declarat primarul Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 22comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Oameni buni…mai mult de jumatate din blocurile care au acoperisuri cu schimb la uscatorie/coloana de gaz/usi termopan la bloc NU au autorizatie de constructie…Insa pe cartile de cadastru figureaza acel apartament 11 sau 16 sau 21…
  O alta problema este ca firmnele care au pus acoperisurile nu mai exista,la unele blocuri lipsesc bucati de tigla sau burlanele deja stau sa cada cu toate ca era o garantie de 10 ani oferita de ,,constructor”Locatarii nu pun mina sa repare acele mici inconveiente acum cind ar fi costurile mai mici,ca doar asta e mentalitatea de romanas,de-a gratis au dat uscatoria la schimb si au primit usi termopane noi in fata si spatele blocului(in multe cazuri care nici nu se mai inchid)sau coloane individualizate de gaz contorizate… Si acum se zgircesc pentru o suma modica de reparatii…

 2. Oficiul de Cadastru ar trebui de cei de la Bucuresti controlati! La Timisoara ii au deja pe toti la mina. Toti avocatii, primarii, notarii au avut nevoie de ei.

 3. Daca cineva care citeste pe aici si i-a fost mansardat blocul si stie sa-mi spuna:dupa ce totul a fost gata,ati fost la C.F.sa scoateti un extras ca sa vedeti ce s-a modificat?Ma refer la acea vanzare a unei cote parti din terasa blocului pe care s-a facut mansardarea.

 4. da stiu eu dupa ce se face vanzarea la notar pe partile conume adica daca aveti in CF 2,97 parti comune vor rezulta 1,90 asta este tot ce trebuie sa se modifice

 5. Such an imesrpsive answer! You’ve beaten us all with that!

 6. Fumoasa abordare totusi lucrurile nu se opresc aici. Totusi imi pare bine ca s-a abordata aceasta tema. „Add to bookmark pentru acest site pentru a reveni ulterior, trebuie analizata

  http://www.tst1.sbox.com

 7. hhxx.com.cn

 8. m4maths.com

 9. http://netarchive.site/harlequin.com

 10. ipl.pt

 11. audioinbox.com