Noutati :

Mai multe locuri la crese din aceasta toamna la Timisoara

1 august, 2017 - 03:51 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Parintii vor avea mai multe locuri disponibile pentru a-si duce piticii la cresele din Timisoara din aceasta toamna. Primaria va transforma in crese cateva spatii gasite in Timisoara, dar vrea sa si ridice de la zero crese noi.

CITESTE SI: Cum ‘scapam’ de refugiati? Solutia la indemana propusa de un deputat de Timis

Municipalitatea a gasit deja trei locatii care vor fi transformate in crese pana in aceasta toamna. Investitiile sunt de de ordinul sutelor de mii de lei si vor aduce un plus de 170 de locuri pentru copii din crese.

Vom reabilita si amenaja spatiile nefolosite de la gradinita cu program prelungit PP 37 din Calea Aradului nr. 38, unde vom face o noua crese. Valoarea lucrarilor e de 175 de mii de lei. Vom reabilita si amenaja spatiile de la gradinita cu program normal PN 7, din zona Pietei Balcescu, strada Independentei nr. 18, unde de asemenea vom realiza o noua cresa. Valoarea estimata a lucrarilor de aici este de 110.000 lei fara tva. Se va refunctionaliza si vor fi amenajate corespunzator spatiile nefolosite din incinta gradinitei cu program prelungit PP27 de pe strada Brandusei, nr 15. Vom avea si acolo o cresa. Valoarea estimata a lucrarilor este de 140.000 fara TVA. Mai sunt identificate doua gradinite care pot fi transofrmate si ele in crese: gradinita de pe strada Tebea nr.12 si fosta scoala/gradinita din zona Freidorf„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Super veste pentru Poli Timisoara. Autoritatile pot da iarasi bani la club! Ce s-a intamplat? 

Pe langa spatiile transformate in crese, primaria vrea sa si ridice cateva de la zero, asa cum edilul a anuntat inca de saptamana trecuta.

Municipalitatea are 3,53 de milioane de euro la dispozitie pentru acest gen de investitie. Primaria a si identificat terenuri pe care ar putea sa fie amenajate viitoarele crese.

Avem deja 3 terenuri identificate: Ion Ionescu de la Brad nr.1E, strada Prahova nr.12 si strada Bogdanestilor. Mai sunt in vedere si alte terenuri, cum ar fi unul pe strada Colcea, dar aici nu e facuta inca dezmembrarea…Biroul proiecte diverse va demara realizarea documentatiei pentru achizitia serviciului de proiectare a noii constructii in Calea Lipovei, unde este o mare nevoie de crese, si avem si terenul disponibil. Vom decide unde vom face cea de-a doua cresa, oricum ea va fi in zona de sud a orasului„, a completat edilul.

In acest moment, in cele 13 crese din Timisoara sunt disponibile 205 locuri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...