Noutati :

Mai multe linii de transport scolar la Timisoara, de la inceputul noului an de invatamant. Cum vor circula elevii cu minibuzele

11 septembrie, 2020 - 02:29 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: HOME
1

TIMISOARA. Incepand de luni, din 14 septembrie, inca doua linii de transport scolar vor fi introduse la Timisoara, pentru elevii care locuiesc in cartierul Aeroport, dar si pentru cei din Ciarda Rosie.

Iata pe unde vor circula cele doua noi curse:

– S13 Cartier Aeroport – Pădurea Verde – Şcoala Gimnazială nr.16 “Take Ionescu”
Traseu (dus/întors): Cartier Aeroport (Intrarea Eugen T. Marinescu) – str. Aeroport – Calea Aviatorilor – str. Aeroportului – Calea Lugojului – Calea Dorobanţilor – Aleea Pădurea Verde – str. Avram Imbroane – str. Mihail Kogălniceanu – Bv. Take Ionescu până la intersecţia cu str. Aurel Popovici.
Staţii (dus/întors): Cartier Aeroport, DN6/Ghiroda, Cvartal UMT, Poliţia Locală, Piaţa Badea Cârţan/Telegrafului, Aurel Popovici.
Şcoli deservite: Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”, Liceul de Arte Plastice, Şcoala Gimnazială „Vicenţiu Babeş” şi Şcoala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu”.

– S14 Ciarda Roşie – Calea Urseni – Colegiul Naţional Bănăţean
Traseu (dus/întors): Calea Buziaşului intersecţie cu str. Magnoliei – str. Martir Radu Constantin – str. Iuliu Podlipny – Calea Urseni – str. Musicescu Gavril – Calea Martirilor 1898 – Bulevardul Liviu Rebreanu – str. Drubeta – str. Independenţei – Piaţa Nicolae Bălcescu – str. Porumbescu – Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Bulevardul Gen. Ion Dragalina.
Staţii (dus/întors): Magnoliei, Constantin Radu, Parc 3 August 1919, Calea Urseni, Uzina de Apa Urseni, Tosca, Prof. Mircea Neamţu, Gospodarilor, Mareşal C-tin Prezan, Martir Ioan Stanciu, Piaţa Nicolae Bălcescu, Corbului, Colegiul Naţional Bănăţean.
Şcoli deservite: Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Economic „F.S. Nitti” şi Colegiul Naţional Bănăţean.

Din cauza lucrarilor de pe strada Maresal Constantin Prezan, traseul liniei şcolare S3 care asigură transportul elevilor spre Colegiul C.D.Loga, Colegiul Naţional “Carmen Sylva” şi Colegiul Tehnic “I.C. Brătianu” va suferi modificări, după cum urmează:

Traseul temporar(tur/retur): traseul normal de la capătul de linie, staţia „Averescu” pe str. Mareşal Alexandru Averescu, apoi pe traseul deviat: Calea Martirilor – Bulevardul Doctor Iosif Bulbuca – întoarce la semafoarele de la intersecţia cu Bulevardul Sudului – Buevardul Doctor Iosif Bulbuca – str. Arieş şi intră pe traseul normal, până în Piaţa Huniade.

Staţii temporare: staţia „Mareşal C. Prezan”, staţie existentă, aferentă liniilor E3 şi 15, situată pe Calea Martirilor, sensul de mers spre Spitalul Judeţean, şi staţia „Bulevardul Sudului”, pe Bulevardul Dr.Iosif Bulbuca, vis-a-vis de Hotel Lido, staţie temporară şi pentru liniile E2 şi 16.

Odata cu inceputul anului scolari, elevii care folosesc liniile dedicate trebuie sa respecte regulile de distantare sociala, sa poarte mastile de protectie si sa se dezinfecteze cand urca in microbuze.

„Vom monitoriza permanent ca in mijloacele de transport scolar sa se respecte distantarea sociala si respectarea tuturor normelor impuse de pandemie. Acest lucru il vom face prin personalul propriu al societatii de transport”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Bitea, directorul STPT.

Tot din 14 septembrie, STPT lanseaza un nou serviciu, respectiv pune la dispozitia elevilor cu dizabilitati autoturisme adaptate transportului persoanelor cu dizabilitati pentru a se deplasa la si de la unitatile de invatamant. Cei care au nevoie de un astfel de serviciu pot apela numerele gratuit de telefon 0800 410 415 sau pot depune o solicitare scrisa la sediul S.T.P.T. din B-dul Dambovita nr.67 sau prin e-mail la adresa [email protected], pentru deplasari viitoare planificate, singulare sau recurente.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ma bucur sa vad ca introduceti transport elevilor,dar pentru liceele indepartate la Padurea verde ,gen Arte Plastice,transport din alte zone ale orasului nu sunt.Trebuie sa schimbe 2 mijloace de transport din Zona Giroc ,o ora dus,1 ora intors aprox.In conditiile actuale sa stai atatea ore cu masca ,la cursuri si in mijloacele de transport zilnic….Sper sa se faca mai mult pentru copiiii nostrii,sa se investeasca in scoli si in mijloace de transport .