Noutati :

Mai multa eficienta in mediul universitar. Ce planuri au pentru invatamantul superior reprezentantii mediului academic din Romania?

27 octombrie, 2015 - 08:49 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Cresterea calitatii, eficientei si tranparentei sistemului educational universitar, dar si bani mai multi pentru cercetare si invatamant. Acestea sunt principalele motive pentru care Consortiul Universitaria si Asociatia pentru Implementarea Democratiei si-au dat mana si au inceput o noua colaborare. In cadrul parteneriatului se vor realiza studii si se vor formula propuneri concrete legate de problemele cu care se confrunta sistemul educational din Romania.

„Ca obiective generale ne propunem sa implementam macar una dintre masurile pe care membrii coalitiei le propun. Un alt scop foarte important este de a aduce alti membri importanti alaturi de noi si de a intari legegatura cu mediul universitar din afara. Legaturile pe care le are UVT cu diaspora academica sunt foarte apropiate”, a spun Alexandru Cumpanasu, directorul Asociatiei pentru Implementarea Democratiei.

Prima intalnire a membrilor coalitiei va avea loc aproape de jumatatea lunii noiembrie, iar cateva dintre propunerile pe care le va inainte au fost deja conturate.

„Prima propunere este de a ne alatura demersului de a obtine 1% cercetare si 4,5% finantare pe invatamantul superior. In 12 noiembrie vom pune pe hartie propuneri pertinente pentru dezvoltarea invatamantului, a cercetarii, pentru cresterea eficientei, performantei, dar si pentru a avea in Romania un invatamant de meritocratie”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Consortiul Universitaria este format din unele dintre cele mai prestigioase universitati din Romania: Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara.

Asociatia pentru Implementarea Democratiei este o organizatie neguvernamentala din Romania a carei misiune este de a contribui la dezvoltarea democratiei în Romania prin promovarea valorilor democratice, întarirea institutiilor democratice si sustinerea noii generatii de lideri.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...