Noutati :

Mai mult de 500 de candidati inscrisi la examenul de rezidentiat din Timisoara. Sunt disponibile putin peste 300 de locuri!

25 noiembrie, 2012 - 02:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

Emotii mari pentru absolventii Universitatilor de Medicina. In centrul din Timisoara 555 de candidati se intrec pe unul din cele 308 locuri disponibile. Cea mai mare concurenta este la Medicina Dentara, 3,1 candidati pe un loc.

Examenul de rezidentiat are loc duminica in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj, Targu-Mures, Craiova si Timisoara. In capitala Banatului, Ministerul Sanatatii organizeaza concurs pentru posturile publicate in judetele: Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis si pentru locurile publicate in centrele universitare Timisoara si Arad.

Cei mai multi candidati s-au inscris la Medicina – 463 de persoane. Ei concureaza pentru unul din cele 276 de locuri disponibile in zona de vest a tarii. La Medicina Dentara s-au inscris 76 de persoane pe 24 de locuri si posturi vacante (peste trei candidati pe un loc), in timp ce domeniul Farmacie nu a trezit un interes deosebit in randul absolventilor: sunt 16 candidati inscrisi pe cele 8 locuri scoase la concurs.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. intrebarile sunt diferite, in functie de domeniu.

Medicii, dentistii si farmacistii care devin rezidenti pe locuri si pe posturi vor incheia un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara.

La concursul din acest an s-au inscris si candidatii de anul trecut care nu au reusit sa promoveze examenul sau care l-au promovat, dar n-au gasit un post disponibil.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ANONIMU ESTE UN CACAT IFORMATIA NU ESTE CORECTA NU SUNTETI CAPABILI SA VA HOTARIT CITI CADIDATI SUNT SI CITE LOCURI AVETI VAI DE NOI !!