Mai e nevoie de bani pentru finalizarea noii Maternitati Bega de langa Spitalul Judetean Timisoara. Foto

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis mai are nevoie de aproximativ 7,5 milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor de la noua Maternitate Bega ce se construieste langa Spitalul Judetean Timisoara.

CITESTE SI: Aproape 30 de licee din Timisoara, dotate cu laboratoare inteligente, cu peste 2 milioane de euro, bani din PNRR 

Consilierii judeteni au avut pe masa un proiect prin care se intentiona accesarea unui credit, insa proiectul a fost restras, deocamdata, de pe ordinea de zi.

Suma este necesara deoarece inca mai sunt de facut unele achizitii pentru functionarea spitalului, iar materialele s-au scumpit foarte mult in ultima vreme.

”Sunt niste cheltuieli pe care le-am subestimat fata de cele existente pe piata si atunci trebuie ajustate cu realitatea din teren pentru ca nu trebuie sa ne trezim dupa aceea ca facem o licitatie, mai ales ca suntem pe ultima suta de metri cu acest proiect si nu vine nicio firma, niciun participant. Am facut o sondare a pietei si atunci ne-a reiesit ca in ultima vreme s-au scumpit unele echipamente, anumite materiale, si trebuie sa adaptam acesti indicatori tehnico-economici la noile realitati”, a explicat Alin Nica, președintele Consiliului Judetean Timis.

Structura de rezistenta a cladirii e gata de luni bune, s-au montat si geamurile, iar inca din februarie se lucreaza la finisaje, instalatii interioare si la realizarea utilitatilor la noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara.

In paralel cu eforturile constructorilor, sunt in linie dreapta achizitiile de echipamente medicale si mobilier cu care va fi dotata noua Maternitate Bega. Pana la finele lunii februarie, Consiliul Judetean Timis a cumparat deja aproape toata aparatura.

Este vorba despre echipamente mari si complexe, cum ar fi: mamograf, aparatul de radiologie, monitoare functii vitale, ecograf Doppler si ale aparaturi portabile, precum aparatul Rontgen, mese multifunctionale ori panouri de radioprotectie. In acest sens, dintr-un total de 71 de loturi, pentru 62 dintre acestea au fost deja semnate contractele. Restul de 9 loturi urmeaza sa fie scoase la licitatie, iar astfel de incheie achizitia de echipamente medicale.

***

Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Lucrarea este finantata din fonduri europene, printr-un proiect Romania-Ungaria, de la bugetul de stat si cel al Consiliului Judetean Timis, iar costurile se ridica la peste 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferata.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Daca totul merge conform graficului, primii bebelusi vor putea veni pe lume de Craciun in noua clinica Bega.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. adolfel spune:

  asa putrezeste,…atata timp cat sunt penalii la putere.

 2. erik spune:

  cu 1,5 milioane de euro s-au scumpit toate hotilor? sau nu ati reusit sa va ridicati vile si sa va luati ultimele masini de pe piata penalilor ! 750 de milioane de lei sunt 1,5 milioane de euro !!!!! BA ! MILIOANE DE EURO ! Cum plm …ce calcule sunt astea la voi derbedei PeNaLi !

 3. Dan A. spune:

  Alin Nica, 9 mai 2023: „In 1 septembrie 2023 finalizam lucrarile… primii bebelusi vor putea veni pe lume de Craciun”
  Adica nu s-a intamplat nimic nou in ultimele 4 saptamani, doar ca e timpul sa mai apara un nou articol. Din partea mea scrieti in fiecare zi, esential e sa se faca aceasta maternitate la timp si la standardele corespunzatoare.
  Mai e nevoie de bani? Aratati-mi un proiect la care sa nu fie asa.

 4. Cozak spune:

  Tipic PNL/PSD, numai gura e de voi. După ce ați sărăcit și furat tot din țară asta frumoasa, nu va ajunge, mai vreti, normal v-ati obisnuit cu standarde înalte, cultura zero. Mi-e sila.