Mai devreme ca niciodata. Prima operatiune de dezinsectie de anul acesta, la Timisoara

TIMISOARA. Primaria Timisoara anunta ca demareaza prima operatiune de dezinsectie de anul acesta, la inceputul lunii aprilie. Mai repede cu o luna decat in anii anteriori.

CITESTE SI: Ziarul cu realizarile Primariei Timisoara, care costa 150.000 de euro, site-ul institutiei si paginile de FB nu sunt suficiente. Cu doua luni inainte de alegeri, Administratia Fritz a cumparat noi servicii de comunicare cu cetatenii, de 40.000 de euro 

In perioada 2-6 aprilie, in masura in care vremea va permite, se va desfasura dezinsectia la sol, pe perioada noptii, intre orele 21.00 – 05.00.

„Produsele folosite sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii (Cymina Plus, avand substanta activa Cipermetrin si concentratie specifica pentru combaterea capuselor). Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide si produse pentru combaterea artropodelor)”, transmit reprezentatii Primariei.

Totodata, apicultorilor li se recomanda ca, in perioada mentionata, sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor si sa scoata stupii in afara ariei de stropire.

***

Va reamintim, in primavara anului trecut a expirat contractul de prestari servicii pe care primaria il avea incheiat cu Coral Impex, firma ce s-a ocupat de dezinsectia si deratizarea in Timisoara, in ultimii 4 ani. Primaria nu a reusit sa organizeze la timp licitatia si sa incheie un nou contract in timp util. Astfel, a fost semnat un act aditional de prelungire a contractului cu Coral Impex si abia in toamna anului 2023 a pornit licitatia pentru gasirea unei noi firme care sa se ocupe de dezinsectie si deratizare la Timisoara, serviciu pentru care administratia este dispusa sa plateasca pana la 17 milioane de lei.

Procedura de licitatie se apropie de finalizare.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Gunoaiele usr-iste au impresia că timișorenii au uitat cum i-a ținut vara trecută când nu puteai sta afară nici 5 minute !

  • Se face repede acum ca asa e contractul semnat anul trecut !

 2. …dupa zicala … au furat ! dar au si facut ceva :)))

 3. Gunoiul asta de primar incearca sa faca acum, inainte de alegeri, ce nu a facut in ceilalti ani cand eram terorizati (mai ales copiii prin parcuri).
  Sper ca dupa ce pierde alegerile sa se ocupe cineva de faptele lui…juridic ma refer.

 4. An electoral…

 5. O dată la 4 ani se face ceea ce trebuie. Acum se fac și parcări și amenajări de parcuri. Nu știu cine este așa de naiv să voteze un primar care stă 3 ani și unul lucrează, adică în cel electoral.

  • „Tot la patru ani o dată
   Toate râurile seacă,
   Toate paserile pleacă,
   Toate iernile dau roată
   Tot la patru ani o dată”.

 6. In ultimii 3 ani am fost ciuruiti de tantari, asa ca degeaba fac dezinsectie acum inainte de alegeri, la vot le vom da noi acum un mare sut in partea dorsala. Ne-am lamurit in acesti 3 ani cat sunt de incapabili si de incompetenti. Realizari ZERO !

 7. GUNOAIELE ASTEA USERISTE TRAG TARE PE ULTIMA SUTA SA ISI MAI IA TAINUL…
  ANII TRECUTI AM FOST TERORIZATI DE TZANTZARI IN TIMISOARA!
  FARA STROPIRE UNITARA SI DIN AVION CAM GREU.