Mai bine protejati de inundatii in zona unei insule pe raul Timis

TIMIS. Apele Romane Banat continua lucrarile de consolidare a malurilor in zona insulei Cotu Mic, de la Lugoj.

CITESTE SI: Terminalul Cargo de la Aeroportul Timisoara, licitatie de peste 5 milioane de euro. Se cauta o firma care sa amenajeze un centru logistic pentru transporturile aeriene de marfa

Echipele Apelor Romane Banat au curatat raul Timis pe o lungime de 350 de metri, iar peste 9000 mc de pamant scos la suprafata se va folosi pentru consolidarea si refacerea malurilor care au eroziuni produse de viiturile din anii trecuti.

De asemenea, au fost taiate tufele si au fost retezati arborii de pe malul stang al Timisului. Lucrarile de consolidare si refacere au fost executate pe o lungime de 70 m din 180, fiind finalizate in proportie de 40%.

Scopul final al acestor lucrari este acela de a asigura sectiunea de scurgere a apei si de consolidare a malurilor cu anrocamente pentru evitarea eroziunilor de mal. Astfel se poate asigura protejarea obiectivelor socio-economice din zona respectiva. Conform protocolului de colaborare, lucrarile se vor finaliza pana la 31.12.2022, sau, cel tarziu, pana in 31.05.2023„, transmit reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat.

Interventiile in zona Cotu Mic, din Lugoj, au inceput in aceasta vara, in baza unui protocol intre ABA Banat si Primaria Lugoj. Lucrarile se fac cu personalul si utilajele Sistemului de Gospodarire a Apelor Timis. Primaria Lugoj este cea care asigura combustibilul pentru utilaje si materialele necesare refacerii malurilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...