Mai aveti prin casa marci germane? Le mai puteti folosi! Aflati aici cum!

Epoca marcilor germane nu a apus! Banca Germaniei a anuntat ca mai exista miliarde de marci inca ascunse si neschimbate in euro, insa exista o solutie pentru a le folosi!


Vestea buna este ca atat bancnotele, cat si monedele marcii germane pot fi schimbate fara comision si nelimitat in timp, la toate filialele din Germania ale Bundesbank.

Din ianuarie pana in noiembrie 2014, au avut loc 188.000 de tranzactii de preschimbare a marcilor germane in euro, in medie 542 DM de tranzactie.

Astfel, au fost retrase din circulatie 101,9 milioane de marci in bancnote si mai ales in monezi, fiind inlocuite cu 52,1 milioane de euro (la paritatea 1 € = 1,95583 DM).

La 13 ani de la introducerea monedei europene, Banca Federala a Germaniei se confrunta cu masive cantitati de marci germane, care se vor a fi preschimbate in Euro.

Insa nu in totalitate: 6,1 miliarde DM in bancnote si 6,8 miliarde in monede ar mai fi in circulatie sau „sub saltea“, conform informatiilor Bundesbank.

Unii dintre acesti bani scosi din uz s-ar afla in strainatate, chiar si in Europa de Est.

Sursa: hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...