Noutati :

Mai aproape de reluarea transplantului renal la Timisoara. Se renoveaza si ultima sectie ramasa nemodernizata in Spitalului Judetean

1 aprilie, 2019 - 08:45 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. A pornit licitatia pentru reabilitarea ultimului etaj ramas nemodernizat la Spitalul Judetean din Timisoara.

CITESTE SI: Bugetul judetului Timis pe 2019, in dezbatere publica. Sunt bani prevazuti pentru largirea unor drumuri, asfaltari, dar si pentru demolarea stadionului din Timisoara 

Reprezentantii unitatii medicale cauta o firma care sa se ocupe de lucrarile de reabilitare a compartimentului de Urologie, dar si a spatiului care urmeaza sa adaposteasca sectia de Terapie Intensiva pentru Transplantul Renal.

„Se va lucra pe etajul 5, in care functioneaza Sectia de Urologie si unde va functiona Compartimentul de Transplant Renal. Practic, este vorba despre intreaga suprafata a etajului 5. Acel proiect care a inceput in urma cu cativa ani a fost impartit in doua si anume modernizarea si restructurarea blocului operator, pentru asigurarea conditiilor de transplant renal, lucrare executata, si a ramas acum etajul 5 unde, am avut o licitatie, a fost castigata, dar din pacate dupa o luna constructorul a intrat in faliment, s-a reziliat contractul si s-a reluat procedura de licitatie. 

Suntem intr-o intarziere uriasa din cauza conditiilor si seriozitatii pe care firmele din Romania le acorda acestor constructii. Din pacate, nu a depins de noi si acum speram ca, in sfarsit, sa intram in linie dreapta cu aceasta procedura si sa reluam lucrarile. Firma trecuta a inceput lucrarile, avem o suprafata de circa 4-5 saloane care sunt scoase actualmente din uzul medical, practic acele saloane au inceput sa fie renovate, deci ele nu mai pot sa fie folosite de catre colegii urologi, ceea ce este o pierdere din punct de vedere al spatiului, pentru sectia de Urologie”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, directorul Spitalului Judetean din Timisoara.

Pentru a castiga timp, reprezentantii unitatii medicale fac toate demersurile pentru a obtine acreditarea pentru reluarea procedurii de transplant renal, la Timisoara.

„In paralel, vom merge cu procedura de acreditare a sectiei pentru reluarea transplantului renal si eu sper ca avem toate sansele ca in maximum 2 ani sa reluam transplantul la Timisoara. Conditii avem, personal avem, pregatire avem, o sa depunem acum toate documentele pentru a obtine acreditarea si a respecta toti termenii necesari acreditarii si, ca sa fim siguri ca nu mergem separat cu ele, in paralel vom porni de luna viitoare toate procedurile pentru acreditare”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina.

Acesta este ultimul etaj pe care reprezentantii spitalului trebuie sa il renoveze, pentru ca intreaga cladire a Judeteanului sa fie complet reabilitata.

„Este ultimul etaj care trebuie renovat. Pe fonduri de la Consiliul Judetean avem acum o lista de reparatii. Dorim sa finalizam in proportie de suta la suta intreaga suprafata, toate spatiile spitalului, astfel incat la incheierea unui ciclu de 5 ani sa raportam o modernizare, reabilitare si renovare a tuturor spatiilor din Spitalul Judetean. Pe sectii mai avem foarte putin de facut , 5-10% din fiecare sectie, avem demisolul pe care l-am cuprins acum in renovari, si spatiile comune, respectiv coridoare, casa scarii si asa mai departe.  Ne apropiem, suntem in linie dreapta, si speram ca la sfarsit de an 2019 sa fi incheiat acest proces, in cladirea principala, precum si in celalalte cladiri ale Spitalului Judetean”, a mai spus Craina.

Firmele care sunt interesate sa realizeze lucrarea pot depune ofertele pana in 22 aprilie, la ora 15. Suma pusa la bataie pentru aceasta lucrare este de 6.667.515 lei, adica aproape 1,5 milioane de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...