Magistratii din Timis si-au ales membrii din CSM

Judecatorii de la Tribunalul Timis si de la Curtea de Apel Timisoara si-au desemnat prin vot reprezentantii lor in noul Consiliu Superior al Magistraturii. La Tribunalul Timis, din  totalul de 39 de judecatori au fost prezenti si au votat 36, iar la Curtea de Apel au fost 44 de voturi exprimate de catre judecatori. La Tribunalul Timis, rezultatul votului a fost urmatorul: Neacsu Adrian Toni -10 voturi, Neagoe Mona Lisa - 8 voturi, Popescu Norel -7 voturi, Ciasc Rustin Petru -6 voturi, Baltag Gabriela -2 voturi, Varga Mariana -2 voturi, Axinte Lacramioara - 1 vot si Putura Ovidiu si Rusu Marcel Ion fara niciun vot. In Adunarea Generala de la Curtea de Apel, au fost votate urmatoarele persoane: Dan Lupascu - 31 voturi, Horatius Dumbrava - 26 voturi, Lidia Barac - 25 voturi, Alexandru Serban - 24 voturi, Dana Garbovan - 14 voturi, Viorel Tudoran - 5 voturi, Cezar Hancu - 4 voturi si Gheorghe Diaconu - 3 voturi. Explicatia sustinerii judecatorul Dan Lupascu (foto), actual membru al CSM si fost presedinte ale acestui for de conducere a justitiei din Romania, de catre magistratii banateni poate fi explicat prin faptul ca acesta este un oponent fatis al presedintelui tarii, Traian Basescu, in probleme ce privesc subordonarea politica a CSM. „N-ati capatat indemanarea de a conduce o sedinta a CSM. Justitia merge din ce in ce mai prost, iar dumneavoastra, in loc sa o ajutati, mai mult o infundati”, i-a reprosat Lupascu lui Basescu, in toamna anului trecut, cu ocazia unei sedinte a CSM prezidate de presedintele tarii. Comisia Electorala Centrala va centraliza, maine, 2 noiembrie, rezultatele voturilor din tara, iar primii trei candidati care vor intruni cele mai multe voturi la nivelul curtilor de apel vor face parte din componenta CSM pentru urmatorii sase ani.

Judecatorii de la Tribunalul Timis si de la Curtea de Apel Timisoara si-au desemnat prin vot reprezentantii lor in noul Consiliu Superior al Magistraturii. La Tribunalul Timis, din  totalul de 39 de judecatori au fost prezenti si au votat 36, iar la Curtea de Apel au fost 44 de voturi exprimate de catre judecatori.
La Tribunalul Timis, rezultatul votului a fost urmatorul: Neacsu Adrian Toni -10 voturi, Neagoe Mona Lisa – 8 voturi, Popescu Norel -7 voturi, Ciasc Rustin Petru -6 voturi, Baltag Gabriela -2 voturi, Varga Mariana -2 voturi, Axinte Lacramioara – 1 vot si Putura Ovidiu si Rusu Marcel Ion fara niciun vot.

In Adunarea Generala de la Curtea de Apel, au fost votate urmatoarele persoane: Dan Lupascu – 31 voturi, Horatius Dumbrava – 26 voturi, Lidia Barac – 25 voturi, Alexandru Serban – 24 voturi, Dana Garbovan – 14 voturi, Viorel Tudoran – 5 voturi, Cezar Hancu – 4 voturi si Gheorghe Diaconu – 3 voturi.

Explicatia sustinerii judecatorul Dan Lupascu (foto), actual membru al CSM si fost presedinte ale acestui for de conducere a justitiei din Romania, de catre magistratii banateni poate fi explicat prin faptul ca acesta este un oponent fatis al presedintelui tarii, Traian Basescu, in probleme ce privesc subordonarea politica a CSM. „N-ati capatat indemanarea de a conduce o sedinta a CSM. Justitia merge din ce in ce mai prost, iar dumneavoastra, in loc sa o ajutati, mai mult o infundati”, i-a reprosat Lupascu lui Basescu, in toamna anului trecut, cu ocazia unei sedinte a CSM prezidate de presedintele tarii. Comisia Electorala Centrala va centraliza, maine, 2 noiembrie, rezultatele voturilor din tara, iar primii trei candidati care vor intruni cele mai multe voturi la nivelul curtilor de apel vor face parte din componenta CSM pentru urmatorii sase ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.