Noutati :

Magazine.. amendate ca aveau reduceri mai mari decat anuntate in vitrine

4 februarie, 2013 - 04:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Patronul mai darnic, reducerea mai mare de 50%, clientul mai multumit. Nu de aceeasi parere au fost si inspectorii OPC care au socotit ca aceasta este o abatere serioasa si trebuie sanctionata ca atare.

125 de magazine din Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis au fost controlate de angajati ai Comisariatului regional pentru Protectia Consumatorilor Timis in a doua parte a lunii ianuarie.
Verificarea a vizat vanzarile cu pret redus, iar inspectorii au vrut sa vada daca patronii respecta legea cu privire la felul in care isi informeaza clientii, cum isi desfasoara promotiile si calitatea produselor.

Rezultatele controlului au aratat ca au fost depistate deficiente la 94 de firme din cele 125 verificate.

Principalele nereguli au fost:
-neinformarea consumatorilor privind perioada de reduceri ( perioada de debut si sfârsit a reducerilor) ;
-neinformarea consumatorilor referitor la produsele disponibile sau reaprovizionabile la vânzarile promotionale sau ca oferta este valabila numai in limita stocului disponibil;
-anunturile de reducere de pret nu sunt vizibile, lizibile si  usor de citit.
-neafisarea certificatului de inregistrare la registrul comertului din care sa rezulte obiectul de activitate;
-neafisarea  si nerespectarea orarului de functionare
-s-a constat ca in incinta magazinului se practicau reduceri de pret promotionale in mai multe etape. Pe unul din cele trei afise, se mentiona ca sunt reduceri de pâna la 50% pentru produsele marcate, dar unele din produsele marcate erau reduse cu mai mult de 50% astfel ca reducerile aplicate efectiv nu respectau afisele din vitrinele magazinului.
-nu a putut prezenta Registrul Unic de Control la solicitarea comisarilor.
-nu au ” pretul fara reducere barat si pretul redus „, asa cum se precizeaza si in oferta, au afisat un „pret promo” care nu informeaza in mod corect, precis si intr-o forma neechivoca consumatorii.
-operatorii economici controlati care efectueaza vanzari promotionale respecta conditia ca acestea sa nu fie efectuate in pierdere.

Valoarea amenzilor date de inspectori se ridica la 212.750 lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...