Noutati :

Lupta stransa pentru voturi la proiectele propuse in primul buget participativ al judetului Timis. Oraselul Sigurantei si pista de biciclete Timisoara – Dumbravita – Giarmata merg umar la umar

16 iunie, 2021 - 10:22 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Au mai ramas doar cateva zile in care timisenii pot vota pentru proiectele pe care le socotesc cele mai bune dintr-o lista de 16 selectate din aproape 70 de propuneri facute pentru a obtine finantare in primul buget participativ initiat de Consiliul Judetean Timis.

1 milion de lei au fost pusi la bataie pentru aceste initiative din tot felul de domenii, infrastructura mica, educatie, cultura, arta, samd.

La finele lunii mai s-a incheiat perioada in care timisenii au putut depune proiectele, care sa nu depaseasca o valoare estimata de 500.000 de lei, a urmat selectia comisiei de evaluare, iar 16 propuneri au intrunit toate conditiile si au fost si validate. Mai aveti timp sa le votati pana in 21 iunie.

Unul vizeaza construirea unui adapost pentru cainii maltratati, accidentati, abandonati. Un alt proiect are in vedere amenajarea unui centru cultural si verde mobil pentru tineret. Printre propunerile selectate se numara si un club de lectura, o creatie aratistica, un laborator de educatie, o expozitie de stiinta interactiva pentru copii intre 6 si 14 ani, proiecte pentru promovarea turismului in judet cu legende si povesti, dar si prin cicloturism.

Apoi este propusa realizarea unei machete feroviare de 40 de metri, cu tren cu locomotiva si vagoane, sine de cale ferata, depozite, etc, care sa infrumuseteze zona Garii de Nord din Timisoara.

Un Orasel al Sigurantei ar putea fi construit pe 1500 mp, unde cei mici sa deprinda regulile rutiere.

Un alt proiect vizeaza amenajarea unei piste de biciclete Timisoara – Dumbravita – Giarmata.

O alta initiativa consta in amenajarea si dotarea unui centru modern pentru producerea de materiale digitale cu informatii medicale pentru timisoreni, accesibile oricui.

N-au fost uitate nici aplicatiile utile. Smart Timis isi propune sa faca o conexiune intre cetatean si autoritate, unde sa fie semnalate toate problemele intalnite in spatiul public.

A fost propusa si amenajarea unei statii de asteptare pentru mijloacele de transport in comuna Foeni.

A fost validata si o productie cinematografica Timisul de Cinema, in 10 episoade care sa dezvaluie rezervatiile naturale, traditiile judetului, multiculturalitatea, muzeele si cladirile simbol.

In acest moment Oraselul Sigurantei si pista de biciclete Timisoara – Dumbravita – Giarmata au cele mai multe voturi de la cetateni, peste 2500, urmate de adapostul pentru caini cu putin peste 1000 de voturi.

Detalii despre cele 16 proiecte selectate puteti afla AICI, unde sunteti si invitati sa votati pentru acela dintre ele pe care il socotiti cel mai potrivit sa fie implementat cat mai grabnic. Aveti vreme pana in 21 iunie.

Proiectele castigatoare vor fi selectate in ordinea numarului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, pana la epuizarea sumei prevazute. Proiectele selectate in urma procedurii de consultare publica vor fi incluse in bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Judetean Timis si implementate de aparatul de specialitate al institutiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O sa-i cam dezamăgesc pe cei cu bicicleta si rucsacul în spate.cei ce votează pista de bicicleta…habar nu au ce implică construcția acesteia.
    Fratilor, până la terminarea mandatului actual,2024, nu o sa aveti pista.😉