Noutati :

Lupta crancena pentru un loc in scolile de elita din Timisoara. Vor fi si 11 clase pregatitoare intr-o singura scoala

18 martie, 2016 - 02:34 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Nebunie si anul acesta la inscrierile in clasa pregatitoare, la Timisoara. In timp ce unele scoli abia reusesc sa isi intocmeasca planul de scolarizare, la altele s-au inscris atat de mult elevi incat gasirea spatiilor in care vor invata este o adevarata provocare.

„Avem 5-6 clase in plus la cate o scoala. La scoala 30, de exemplu, 11 clase sunt pana acum, pe circumspcriptie. E o scoala buna, in care profesorii isi dau interesul, pentru ca se dezvolta frumos, e foarte bine echipata, are si noroc ca este intr-o pozitie foarte buna, acum e bazinul de inot, care poate sa fie o atractie. Dar problema este ca oricum, nu au unde sa puna toti acesti elevi inscrisi. Se va ajunge ca elevi de clasa a doua sa invete de dupa-amiaza”, a declarat Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timis.

Si in cartierele in care exista mai multe scoli, parintii se indreapta spre tot spre una singura. Astfel, in unele scoli nu se vor putea forma nici clasele prevazute in planul de scolarizare, in timp ce altele nu vor avea suficiente sali pentru numarul de elevi inscrisi.

„Pe de alta parte, nici nu putem sa restructuram reteaua scolara, pentru ca parintii nu sunt multumiti daca unim doua scoli sub un singur nume. Spre exemplu, in Dacia avem 4 scoli. Una are 16 elevi inscrisi, deci nici macar de-o clasa, iar alta are 10 clase, scoala 24. Atunci, daca ne-am pune vreodata problema sa comasam scolile 26 cu 24, tot nu ar fi bine. Orice masura am lua, tot nu e bine”, a mai spus Aura Danielescu.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar au discutat si cu Primaria Timisoara, pentru a gasi o solutie ca toti micutii inscrisi intr-o anumita scoala sa poata invata acolo. Cu toate acestea, nu este exclus ca elevii sa fie mutati in spatii din alte scoli decat cele la care s-au inscris, acolo unde o anumita scoala nu are destule clase.

„Vom fi intr-o situatie disperata. Am vorbit si cu cei de la Primaria Timisoara…noi nu stim cum sa ne pregatim pentru septembrie. Unde sa ii ducem pe acesti copii? Nu mai vorbesc de faptul ca parintii gandesc pe un termen foarte scurt. Cand ajung pe gimnazii, sunt nemultumiti ca ii mutam sa invete dupa amiza”, a concluzionat inspectorul general al ISJ Timis.

In total, in prima etapa de inscrieri in clasele pragatitoare, au fost depuse peste 5.500 de cereri de inscriere. In total, pentru anul scolar 2016-2017, in judetul Timis au fost prevazute 259 de clase pregatitoare, in care pot fi inscrisi 5.570 de elevi. Cu toate acestea, numarul lor poate sa mai creasca, in functie de numarul de cereri de inscriere depuse.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...