Luna plina de spectacole la Teatrul National din Timisoara

TIMISOARA. Luna mai aduce pe cele trei scene ale Teatrului National din Timisoara cateva dintre cele mai apreciate titluri ale sale. Este o luna plina de spectacole memorabile, spectacole pentru copii, musical-uri, spectacole care isi invita publicul in cele mai diferite si mai fascinante lumi.

Dupa premiera spectacolului inCREDibil, regia Leta Popescu, o… incredibila suita de istorii tragi-comice care trag cu ochiul la viata noastra de zi cu zi, spectacol programat sambata, 4 mai, de la ora 19, la Sala 2, Teatrul National deschide publicului atmosfera intima a Studioului „Utu Strugari” duminica, 5 mai, de la ora 19,  pentru o intalnire tulburatoare cu Iuliana Craescu, in one-woman show-ul Pe maine.

Marti, 7 mai, tot de la ora 19, actorii Teatrului National isi asteapta spectatorii in universul realist, oniric si fantastic al lui Mircea Cartarescu din De ce iubim femeile. Miercuri, 8 mai, de la aceeasi ora, la Studio „Utu Strugari” cei patru prieteni din Cloaca vor incerca sa afle de ce e prietenia o chestie atat de complicata.

Joi, 9 mai, de ziua Europei, Teatrul National a programat spectacolul Rambuku, castigatorul Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului, un eseu teatral profund care dezvaluie inca o data misterul umanitatii pentru publicul sau. Spectacolul este programat de la ora 19, la Sala 2.

Weekend-ul este dedicat copiilor de toate varstele, bucuriei si  muzicii. Astfel, vineri, 10 mai, de la ora 11, cei mici au intalnire in Sala Mare a Teatrului National cu Cenusareasa si cu prietenii ei, iar duminica, 12 mai, de la ora 19, Sala Mare va fi din nou gazda unuia dintre cele mai celebre musicaluri ale lumii Disney: Beauty and the Beast. Copiii se vor reintalni cu personajele lor favorite miercuri, 22 iunie, de la ora 11, in aceeasi sala, unde ii asteapta Pinocchio.

Saptamana urmatoare incepe sub semnul frumoaselor intalniri intamplatoare, in spectacolul Aeroport, programat marti, 14 iunie, de la ora 19, la Studio „Utu Strugari”, dupa care vineri, 17 mai, tot de la ora 19, dar de aceasta data la Sala 2, spectatorii vor rade impreuna cu Billy Mincinosul.

Sambata, 18 mai, Teatrul National redeschide portile Salii Mari pentru o seara dedicata emotiei, romantismului si iubirii, alaturi de Anna Karenina. Spectacolul incepe la ora 18.

Joi, 23 mai si sambata, 25 mai, mult-prea-inteligentul Antoine isi asteapta spectatorii  la Studio „Utu Strugari”, de la ora 19, sa rada impreuna, in spectacolul  M-am hotarat sa devin prost. Seara de vineri,  24 mai, apartine si ea teatrului: de la ora 19, la Sala 2, publicul este invitat sa intre in atmosfera mereu noua, mereu fabuloasa, ametitoare din Piata Roosevelt.

In preambulul verii care se apropie, miercuri, 29 mai, Canicula transpune spectatorii intr-un univers de buzunar, pe cat de intens, pe atat de interesant, iar joi, 30 mai, radem impreuna cu Zoe, Tipatescu, Trahanache & co. in O scrisoare pierduta, la Sala Mare, de la ora 19.

Ultima statie din calatoria teatrala a lunii mai aduce spectatorii Nationalului timisorean la Sala 2, unde vineri, 31 mai, de la ora 19,  vor impartasi bucuria, nostalgia si speranta cu protagonistele efervescentei comedii Cele trei gratii.

Biletele se gasesc la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic, telefon 0256 201 117), al caror orar de functionare este de marti pana duminica, intre orele 11 si 19. De asemenea, informatii despre spectacole, achizitionare de bilete online si rezervari se pot obtine pe site-ul Teatrului National, www.tntimisoara.com. Copiii, elevii si studentii beneficiaza de o reducere de 75% din pretul intreg al biletelor, in timp ce pensionarii si grupurile de minim 15 persoane pot achizitiona bilete cu o reducere de 50%.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.