Noutati :

Lumina de la Betleem ajunge si la Timisoara! Cum va fi adusa, inainte de Craciun?

12 decembrie, 2015 - 11:01 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. La fel ca in ultimii ani si in 2015 timisorenii vor putea duce in case Lumina de la Betleem, adusa tocmai din Tara Sfanta, inainte de Craciun.

Directorul Filarmonicii ”Banatul” din Timisoara Ioan Garboni este cel care de multa vreme aduce Lumina de la Betleem la Timisoara, anul acesta fiind cel de-al 12-lea consecutiv.

In 17 decembrie aducem Lumina de la Betleem, dar o vom distribui in 21 in cadrul unui concert de colinde. Aceasta Lumina este adusa in fiecare an de catre ORF-ul austriac, un copil care a facut o fapta buna in Austria e trimis cu avionul si aduce lumina, din data de 10 e la Linz. Ea se distribuie in Europa la Parlamentul European, la presedinti ai diferitelor state, inclusiv la Papa. Eu distribui aceasta lumina de 12 ani, sunt un asa-numit cercetas al Fundatiei Academice, am sprijin de la prieteni, am parteneri, cum este IPA, care ne ajutra cu transportul. Ma voi duce personal cu o familie care sponsorizeaza drumul si o dam la Szeged, la Caransebes. O aducem cu masina, cu lampasul”, a declarat Garboni.

Accesul publicul la concertul de colinde de la Filarmonica ”Banatul” din Timisoara, in urma caruia va fi impartita Lumina de la Betleem, este gratuit.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. domnu’ garboni, initiativa este frumoasa dar ISU a interzis orice sursa de foc deschis in baruri. cluburi, spectacole de teatru etc.