Noutati :

‘Lumea va crede ca totul s-a facut pentru ciolan’. Scandal urias in PNL Timis dupa demiterea directorului STPT Sorin Supuran. Mai multi lideri i-au cerut lui Nicolae Robu sa dizolve Consiliul Hotilor

28 iulie, 2018 - 07:14 PM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. Tensiune maxima in sanul filialei PNL Timis, dupa momentul demiterii lui Sorin Supuran de la conducerea Societatii de Transport Public, revocare facuta Ziua, ca hotii!, intr-o sedinta fulger a Consiliului de Administratie intrunit in absenta fostului sef, plecat in delegatie.

CITESTE SI: Sorin Supuran: Voi face public raportul de audit de la STPT, voi vorbi de jaful facut ani de zile si despre cum intelege Nicolae Robu sa-si respecte agajamentele 

Mai multi lideri ai PNL Timis si-au aratat indignarea pentru cele petrecute cu girul primarului Nicolae Robu si reclama o pierdere uriasa de imagine a partidului, in conditiile in care, in cele 7 saptamani cat a stat in functie, liberalul Sorin Supuran reusise sa faca insemnate schimbari in bine la falimentara societate.

Potrivit unor surse din sanul PNL Timis, liderul organizatiei din Lugoj, Claudiu Buciu, a sustinut ca nu e corect ca partidul sa aiba de suferit din acest razboi si a sustinut ca ceea ce s-a intamplat la STPT este o ‘spalare de rufe in public’ ce lasa sa se inteleaga ca totul e facut ‘pentru ciolan’.

Dragi colegi, acceptand ca atat colegii care l-au demis pe Sorin Supuran din functia de director al STPT ar fi avut motive suficiente pentru acest demers, acceptand in egala masura si faptul ca Sorin Supuran are argumente suficiente pentru care considera ca aceasta decizie nu este corecta, apreciez ca tot ceea ce s-a intamplat nu este altceva decat „spalatul rufelor“ si „scosul sabiilor“ in public! PNL Timis pierde enorm in urma acestei situatii. Electoratul PNL, dar si restul electoratului este impins sa creada ca totul este „pentru ciolan“. Si, pe cat de violenta a fost aceasta demitere, pe atat de mult se intareste credinta electoratului ca pe alesii de la STPT nu-i intereseaza decat propriul buzunar. Sa nu ne imbatam cu apa rece si sa ne incurajam sa credem ca electoratul va interpreta acest eveniment ca fiind unul provocat de interesul public. Lucrurile trebuiau transate luand in considerare exclusiv interesele STPT si sunt convins ca s-ar fi ajuns la o intelegere, insa cat timp s-au petrecut in acest mod, este mai mult decat evident ca alte interese au determinat aceste evenimente. PNL Timis si-a bagat singur sarpele in sân. Acest razboi inceput fara scrupule va dauna tuturor alesilor locali pe care-i are PNL Timis, incepand cu domnul Robu. Acest razboi va dauna tuturor parlamentarilor PNL Timis, care nu se vor mai simti in siguranta in acest mediu. Si nu in ultimul rand, cele intamplate ne vor dauna celor care dorim sa candidam in comunitatile in care reprezentam PNL-ul. Nu consider ca e corect ca PNL Timis sa suporte consecintele acestui razboi. Borcanul cu miere, numit STPT (pentru ca o buna administrare ar aduce un enorm capital electoral PNL-ului) a devenit borcanul cu otrava, care risca sa afecteze in mod grav organizatia PNL Timis. Pentru ca si „cei buni“ si „cei rai“ s-au compromis, consider ca domnul Robu ar trebui sa demita pe toata lumea si sa demareze proceduri noi de selectie. Iata ca prea multa implicare a politicului in administrarea treburilor publice ne-a daunat grav in foarte scurt timp. Cel mai mult de pierdut are insa domnul Robu si timisorenii. De aceea cred ca orice decizie va lua, va trebui acceptata fara comentarii. Cei implicati pana acum si-au aratat limitele, indiferent cine are sau nu dreptate. Daca vom continua sa facem „dezvaluiri“, daca vom continua sa vedem cine are dreptate si cine nu are dreptate, vom ignora problemele STPT si ale transportului public si ne vom duce pe topogan. Ceea ce ma nelinisteste insa cel mai tare este linistea asternuta intre noi pe marginea acestui subiect. Ganditi-va doar la PNL Timis, la datoria pe care o avem fata de timiseni si fata de romani si indrazniti sa dezbateti aceasta tema in grupurile interne, in scopul de a gasi solutia de a iesi cat mai bine din aceasta situatie. Astazi trebuie sa ne pozitionam pro PNL iar nu pro „cei buni“ ori pro „cei rai“, le-a transmis Claudiu Buciu colegilor sai din PNL.

Intrebari legate de demiterea lui Soin Supuran de catre Consiliul Hotilor au avut si Cosmin Tabara si Lucian Caldararu.

Speriat de posibilitatea declansarii unui razboi fratricid, Nicolae Robu tine sa-si linisteasca colgii, spunand ca situatia ‘nu trebuie dramatizata’. A evitat insa sa spuna daca ia in calcul ceea ce i-au cerut liberalii, si anume demiterea tuturor membrilo din Consiliul de Administratie de la STPT.

Stimati colegi, nu va mai infierbantati si nu mai dramatizati, ca zau n-aveti de ce! Lucrurile sunt mult mai simple si asta v-o spune un om care a castigat aproape 30 de alegeri, academice si politice. Fara bani si cu o presa ostila tot timpul! Pe votanti nu-i intereseaza decat ce-ai facut pentru ei sau ce le inspiri incredere ca vei face, pornind de la ce-ai realizat in domeniul in care te-ai manifestat pana la a veni in fata lor! STPT va fi apreciat pozitiv sau negativ dupa calitatea serviciilor pe care le va oferi si nicidecum dupa vorbele unora sau altora! Deci, daca vom asigura un bun management -pentru ca de asa ceva e nevoie, infrastructura, parc auto, avem!-, vom fi apreciati pozitiv, daca vom avea un management slab, vom fi apreciati negativ!„, a spus Nicolae Robu.

***

Va reamintim, cand Supuran era plecat in delegatie, seful Consiliului de Administratie al STPT Cosmin Buboi a trimis iute un convocator pentru vineri dimineata si i-a chemat la sedinta pe membrii CA sub pretextul ca trebuie transferate niste sarcini catre adjunctul Nicolae Bitea.

Totul fusese insa doar o manevra pentru a-l demite pe Sorin Supuran, care in mai putin de doua luni de cand preluase STPT-ul de la Ioan Goia, incepuse sa faca o multime de schimbari la Societatea de Transport, dar si sa scoata la iveala parte din ‘jaful’ facut de fosta conducere.

Om de afaceri in domeniul Transporturilor, Supuran a avut o cu totul alta viziune despre cum trebuie redresata falimentara Societate de Transport Public, iar asta n-a coincis cu aceea a celor care si-au facut jocurile pana acum impreuna cu fostul director Ioan Goia. Supuran a cerut un audit pentru a stii exact ce preia si si-a adus oameni de incredere.

Membrii Consiliului de Administratie de la STPT, care au votat vineri in mare viteza demiterea directorului plecat din tara, sunt in mare parte aceiasi care au votat, spre exemplu, pentru cumpararea de aparate de facut apa alcalina in baile STPT, care costa fiecare cat o masina, ‘investitie’ de peste 20.000 de euro, pe care fosta conducerea a facut-o in conditiile in care lefurile angajatilor nu erau platite integral de dinainte de Craciun.

CITESTE SI: Bataie de joc. Aparatele de facut apa alcalina si antioxidanta, care costa cat o masina fiecare, mai importante decat plata salariilor. Cum a ‘investit’ fostul director al Societatii de Transport Timisoara zeci de mii de euro 

Nicolae Robu: le-am zis colegilor sa nu-l demita pe Supuran. Nu e vinovat ca nu s-au achitat salariile la STPT

Cosmin Buboi, Nicolae Bitea, Culita Chis, Avram Stanusoiu, Ioan Mateut, membrii CA al STPT care l-au indepartat prin vot pe Sorin Supuran vineri, sunt toti apropiati ai lui Nicolae Robu. Cu exceptia directorului Directiei Tehnice din Primaria Timisoara, Culita Chis, ceilalti sunt PNL-isti cu acte in regula, unii esuati in politica, dar toti ‘oameni de paie’ ai liderului lor.

Asadar, chiar daca tanarul consilier personal al primarului Catalin Iapa a fost singurul care s-a abtinut de la vot, ceilalti au aprobat manevra cum le-a dictat… constiinta, brusc ingrijorati de felul in care conducea Supuran.

CITESTE SI: Cad primele capete la Societatea de Transport Public Timisoara. Sefii care au ramas fara functii 

CITESTE SI: ‘Nu putem obliga calatorii sa foloseasca doar o modalitate de plata pentru bilete’. Solutiile la care lucreaza reprezentantii Societatii de Transport Timisoara 

CITESTE SI: Se vede luminita de la capatul tunelului in problema salariilor de la Societatea de Transport Public Timisoara. Solutia salvatoare 

Si l-au pus in locul lui pe adjunctul Nicolae Bitea, un specialist in Tehnologia Produselor Agro-alimentare cu patalama, care e in proces tocmai cu STPT, dupa ce a fost dat afara de fostul director Ioan Goia.

Schimbarile vizibile pe care Supuran incepuse sa le faca la STPT, dar mai ales faptul ca verificarile din documente au scos la iveala lucruri revoltatoare, precum si decizia noului director de a trimite acasa din sefii de departamente pe motiv de incompetenta, n-au fost deloc pe placul celor care i-au sustinut lui Ioan Goia toate ‘manariile’ de la STPT.

CITESTE SI: Dezastru la RATT, dupa plecarea lui Goia. In ce conditii lucreaza angajatii societatii de transport public din Timisoara

CITESTE SI: Cu lefurile angajatilor neplatite cu lunile, fosta conducere a Societatii de Transport din Timisoara a bagat bani in table noi pentru statiile de vaporase. De ce au fost schimbate 

Nicolae Robu, ‘surprins’ de demiterea lui Sorin Supuran: motivul cu neplata salariilor e o prostie

Nicolae Robu sustine ca nu a fost informat intrutotul despre motivele demiterii lui Supuran inainte de intrunirea Adunarii Generale a Consiliului de Administratie de la STPT si mai ales ca le-ar fi spus colegilor sai liberali sa nu il schimbe de la conducerea Societatii de Transport.

Eu am fost informat ca va fi o sedinta de indata a Consiliului de Administratie pornita de la niste nemultumiri ale membrilor Consiliului vizavi de modul in care domnul Supuran exercita functia de director general. Mi-au spus ca ei vor sa fie radicali. Eu le-am transmis telefonic sa nu recurga la asa ceva si in primul rand am invocat absenta domnului Supuran si nu am mai stiut nimic pana acum, cand am fost instiintat ca s-a luat decizia de demitere…. Sedinta deindata a fost convocata de la faptul ca domnul Supuran, lipsind, a facut o delegare a prerogativelor de director general catre consilierul personal Leo De Maio, ceea ce este chiar deplasat. Aici au dreptate sa fie nemultumiti membrii Consiliului de Administratie. In orice institutie ai director general, director general adjunct, prerogativele vor ramane implicit la adjunct, nu le delegi la consilierul personal. Alta nemultumire este ca a angajat 15 oameni, despre care numai dansul stie, in schimb nu a fost concentrat sa angajeze personal productiv, adica oameni de care chiar este nevoie. Lasati-ma sa va spun ce au spus membrii Consiliului de Administratie ca ii nemultumeste. A fost o relatare a ce mi-au spus cand m-au anuntat ca ei doresc sa il demita. Mi-au spus ca el a fost mai mult absent si ca s-au ocupat de mersul lucrurilor altii acolo….„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Motivul invocat de Consiliul de Administratie cum ca Supuran e vinovat de neachitarea salariilor catre angajati e socotit drept ‘o prostie’ de catre primarul Nicolae Robu. Edilul sustine ca nu a fost informat ca una dintre nemultumirile CA e neplata lefurilor angajatilor.

Este o prostie. Nu are nicio vina domnul Supuran ca nu s-au achitat salariile. Asta e parerea personala. Nu mi-au spus despre nemultumirea asta. Toti au fost interimari si sunt…. Nu sunt de acord. O sa stau de vorba cu colegii din Consiliul de Administratie. V-am explicat ca i-am transmis domnului Buboi telefonic ca nu e cazul sa fie demis. Nu am putut sa discut detalii. Le-am spus foarte scurt, se poate lua inregistrarea de la operatorul de telefonie mobila, i-am spus in primul rand ca nu e cazul pentru ca domnul Supuran lipseste. Da, pot sa existe nemultumiri, o sa avem o discutie, eventul sa il avertizeze. Mi s-au adus la cunostinta nemultumiri, dar nu asta cu salariile, asta e o prostie„, a subliniat primarul Timisoarei.

Nicolae Robu e convins ca Nicolae Bitea trebuia sa-i tina, in absenta, locul lui Sorin Supuran

Nu stiu ce s-a intamplat. Daca privim problemele strict prin prisma legii, ei nu sunt subordonatii mei. Fiind vorba de un interimat prin care eu i-am asumat pe toti, ca echipa, si am transmis un semnal inspre AGA. AGA putea sa nu ii voteze. Ar fi trebuit sa nu il demita. De unele lucruri sunt multumit, de altele sunt nemultumit. Nu ma pronunt atat de repede pentru ca e de prea putin timp ca sa pot trage o concluzie… Eu nu pot sa trag o concluzie dupa 7 saptamani. I s-a imputat ca si-a propus salariu de 20.000 de lei. Asta, daca ma intrebati pe mine, a fost o greseala. Convocarea au facut-o cand au vazut acea hartie, mi-au si trimis-o sa o vad ca l-a delegat pe Leo De Maio sa ii tina locul de director general. Asta nu e in regula. Asta e motivul pentru care au convocat sa anuleze aceasta decizie. Ei considera ca a condus abuziv si discretionar totul. Intr-o societate publica nu se procedeaza discretionar ca nu e mosia nimanui. Asta i se imputa pe scurt. Eu doream sa avem o discutie lamuritoare… nu pot fi de acord cu aducerea a 15 oameni despre care eu nu stiu absolut nimic, aflu din presa ca au fost adusi. Ei spun ca s-a umplut paharul. Nu sunt de acord sa nu se colaboreze cu CA in conditiile in care toti sunt o echipa asumata de mine. Eu cu dl. Supuran am avut relatii foarte bune. Eu m-am mirat cand am primit astazi aceasta instiintare si chiar fotocopie dupa delegarea catre Leo De Maio„, a mai spus Nicolae Robu.

CITESTE SI: Ajutor valoros pentru transportul in comun din Timisoara. Voluntarii care aduc fosta RATT in era tehnologiei

Consilierii locali ai PSD se arata uluiti de ce s-a intamplat la Societatea de Transport Public.

Am aflat cu surprindere de hotararea Consiliului de Administratie. Cred ca era persoana potrivita si competenta sa restructureze din temelii Societatea de Transport Public local si cred ca decizia colegilor din Consiliul de Administratie este una absolut gresita. Motivarea acestei decizii cred ca nu poate fi sustinuta de niciun argument„, a declarat Daniel Idolu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Timisoara.

Iata care sunt membrii Consiliului de Administratie al STPT:

BUBOI LIGIUS-COSMIN – presedinte

SUPURAN SORIN – membru
NICOLAE BITEA – membru
AVRAM STANUSOIU CONSTANTIN – membru
MATEUT IOAN-ALEXANDRU – membru
JURITA ARSENIE – membru
CHIS CULITA – membru
CATALIN IAPA – membru
GOIA IOAN – membru

Vineri, Jurita, Goia si Supuran au lipsit, Iapa s-a abtinut, iar ceilalti au votat schimbarea directorului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu dati cu piciorul in calitatea umana.