Lumea teatrului se uneste la Timisoara pentru un mega-proiect. Ce se pregateste in Capitala Culturala din 2021

TIMISOARA. Anul 2021 trebuie sa gaseasca Timisoara pregatita din toate punctele de vedere. Si pentru ca orasul va fi capitala a culturii, si teatrele din oras, alaturi de trupe independente, vin cu un proiect de amploare.

CITESTE SI: Cele mai importante meciuri de la Campionatul Mondial din Rusia se vad in centru, la Timisoara. Surprize pentru microbisti 

Reprezentanti de la Teatrul National Timisoara, Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, Teatrul German de Stat, Teatrul pentru copii si tineret ”Merlin”, Trupa Thespis, alaturi de criticul de teatru Cristina Modreanu, si de Christine Cizmas si Ovidiu Mihaita, reprezentanti ai Teatrului Aauleu, au inceput sa lucreze la proiectul de cercetare Teatrul ca Rezistenta/ Theater as Resistance.

Proiectul, dezvoltat in cadrul programului cultural Timisoara 2021, urmeaza sa fie lansat oficial in luna octombrie si sa se desfasoare pana in anul 2021. Planul este ca in urmatorii ani cei implicati sa cerceteze arhivele teatrelor din Timisoara, precum si colectii private, pentru a analiza viata cotidiana a timisorenilor in timpul regimului comunist (1960-1990), dar si dupa Revolutia din 1989 (1990-2019) din perspectiva relatiei lor cu teatrul.

CITESTE SI: Un nou sondaj marca Nicolae Robu. Ce vrea sa afle de aceasta data primarul de la Timisoara 

Din cercetarea care se va face vor rezulta in faza finala o expozitie multimedia si un film documentar, dar si o serie de mijloace populare de comunicare a rezultatelor cercetarii, precum mese rotunde cu public, o revista editata de tineri ce va avea regulat, video instalatii in spatii publice, ce vor fi prezentate pe parcurs timisorenilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.