Lumea folclorului banatean este in doliu. Gelu Stan a murit noaptea trecuta

TIMISOARA. Profesorul, dirijorul si muzicologul Gelu Stan, omul de radio, care in fiecare zi ne transmitea dedicatiile muzicale de la Radio Timisoara, s-a stins noaptea trecuta, in somn, la varsta de 80 de ani.

Muzica i-a fost alaturi de cand se stie, provenind dintr-o familie de muzicieni lugojeni. Unchiul sau era Dimitrie Stan, reputat om de cultura de la care a invatat foarte multe.

Clasele primare le-a urmat la Lugoj. In anul 1965 a absolvit Institutul Pedagogic de la Timisoara, iar in anul 1972 si-a definitivat studiile muzicale la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti.

Ansamblul profesionist “Banatul” l-a consacrat in viata folclorica. Timp de 20 de ani a dirijat profesionistii banateni si nu numai. De cinci ori a obținut Locul I pe țara ca dirijor profesionist.

Din 1990 a realizat emisiuni la Radio Timisoara. In perioada 1990 – 2000 a coordonat Sectia Muzicala.

A fost presedinte de juriu in festivaluri folclorice din județele Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj.

Pentru intreaga activitate in promovarea artei si culturii timisene, Consiliul Judetean Timis i-a acordat “Premiul Pro Cultura –Timisiensis”, in anul 2008.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Sursa: radiotimisoara.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Distinse -fost-coleg,cerul s-a innorat,soarele a dispărut vremelnic și lacrima de regret mi-a părăsit ochii cu care,CURESPECT,va salutam pe holurile,in cabinele și birourile in care vreme de 27 de ani am lucrat împreună!Maestre,îngerii vor fi fericiți să vă aibă alături de acum încolo iar noi ,cei rămași încă,aici pe Pământ,cucerit cu fiecare zi de egoism,răutate,invidie și anarhie! Va spunem doar atât:Dumnezeu să vă călăuzească pașii in NEMURIRE,CANTEC POPULAR SI AMINTIREA celor care v-au cunoscut!!!