Noutati :

‘Lumea digitala’, dezbatuta intr-o conferinta de exceptie organizata la Universitatea Politehnica Timisoara

24 martie, 2016 - 01:39 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. O noua conferinta, la Universitatea Politehnica Timisoara. Tema dezbaterii ce va avea loc joi, de la ora 18.30 este „Lumea digitala – oportunitati si pericole” si va fi sustinuta de profesorul universitar dr. ing. Vasile Baltac. Evenimentul va avea loc Rectoratul Universitatii, in sala Senatului.

Profesorul Vasile BALTAC si-a inceput indelungata si impresionanta cariera profesionala ca pionier al calculatoarelor electronice, participand inca din 1961, la Timisoara, la proiectarea si construirea calculatoarelor MECIPT, de prima generatie. A fost apoi lider al cercetarii si productiei electronice din Romania, cu contributii semnificative la dezvoltarea acestei industrii atat in tara, cat si in Europa. A publicat numeroase carti si articole, a fost speaker la numeroase congrese si conferinte internationale si preda, de mai multe decenii, cursuri de tehnologia informatiei, management sau strategii de eGuvernare la UPT, UPB si SNSPA.

„Conferinta isi propune sa abordeze impactul major pe care-l au tehnologiile digitale aparute intr-un interval de numai cateva decenii, care ne-au schimbat si ne schimba radical viata si care stau la baza celei de a patra revolutii industriale, generatoare de schimbari profunde asupra locurilor de munca si a competentelor necesare pentru ocuparea lor. Rapiditatea schimbarilor aparute pe parcursul unei singure generatii umane, a produs numeroase oportunitati: randamente si eficienta la nivele inca neintalnite, comunicare si relationare la scara globala, noi profesii etc., dar si pericole neprevazute: malware, infractiuni informatice, dependenta de sisteme digitale la nivel de societate si individ, analfabetism digital, inadaptare la varste mai inaintate etc.”, a declarat doamna Cornelia BEDROS, presedintele asociatiei Coaching Competence Center, co-organizator al evenimentului.

De asemenea, in cadrul manifestarii va avea loc si lansarea cartii „Lumea digitala – concepte esentiale”, semnata de domnul profesor BALTAC.

Profesorul Vasile BALTAC este o personalitate recunoscuta pe plan national si international, fiind presedinte al ATIC (Asociatia pentru Tehnologiile Informatiei si Comunicatiilor din Romania), fost presedinte al CEPIS (Asociatia Europeana a Profesionistilor IT de la Bruxelles), membru in board-ul WITSA (Alianta Mondiala a Asociatiilor IT de la Washington), membru al Aspen Institute Romania, AOAR si Rotary Club Curtea Veche Bucuresti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...