O lumanare pentru victimele SIDA. Oricine poate aprinde o lumina pentru o viata care se stinge la fiecare 16 secunde

“La fiecare 16 secunde o persoana moare din cauza complicatiilor SIDA”. Acesta este mesajul cu care timisorenii sunt asteptati pana duminica, in Piata Unirii, pentru a aprinde o lumanare in memoria semenilor rapusi de temuta maladie SIDA.

Este al VII-lea an consecutiv in timisorenii sunt chemati sa aprinda candele pentru sutele de oameni care se sting din cauza acestei maladii.

In mod simbolic, organizatorii au amplasat in Piata Unirii un cronometru care marcheaza inca o viata pierduta, la fiecare 16 secunde.

Organizatorii evenimentului au pregatit mai multe actiuni prin care sa traga un semnal de alarma.  Duminica, la ora 9.30 se vor scrie pe asfaltul din fata Catedralei, numele celor care au plecat dintre noi din cauza acestei crunte boli, SIDA, iar la ora 10.00 va avea loc o slujba de comemorare.

La ora 21:00 voluntarii vor forma o funda din corpuri umane, in Piata Unirii, la care sunt asteptati toti cei care vor sa sustina persoanele infectate cu periculosul virus, dupa care se vor numara lumanarile aprinse pe parcursul celor 4 zile ale manifestarii.

In judetul Timis sunt peste 750 de persoane care sufera de astfel de probleme, dintre care majoritatea sunt ajunsi la maturitate. Actiunea se afla la a VII-a editie si este organizata de Grupul de Coordonare Locala de problematica HIV/SIDA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.