Noutati :

Lugojul va avea un plan integrat de dezvoltare urbana pe 3 ani. Vezi ce lucrari se vor face!

6 aprilie, 2011 - 02:54 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

LUGOJ. Municipiul Lugoj pregateste un proiect integrat de dezvoltare urbana pe urmatorii 3 ani. Acesta va fi structurat pe 3 nivele: nivelul de infrastructura urbana, cel de infrastructura sociala si un nivel de infrastructura de afaceri in zona industriala Timisoarei si in zona Tapiei.

„In ceea ce priveste infrastructura urbana, ne propunem continuarea lucrarilor de reabilitare a strazilor din oras, mai ales a celor de la periferie, precum si continuarea lucrarilor de reabilitare a retelei de alimentare cu apa. Ne propunem ca pana in aceasta toamna sa alimentam toate Microraioanele. Vor fi echipe de lucru formate din 100 de muncitori, astfel incat lucrarile sa fie finalizate cat mai repede posibil. Aceste lucrari au fost deja finalizate pe strada Hezerisului”, a declarat primarul municipiului, Francisc Boldea.

In acelasi context se inscriu actiunile de modernizare a spatiilor destinate  transportului public in cartierele de la periferia orasului. Impreuna cu societatea Meridian 22, vor fi luate masuri de imbunatatire a transportului public, urmand sa fie stabilite statiile si un orar al microbuzelor.

Un alt punct vizat este modernizarea trotuarelor de la periferia orasului, in acest an urmand sa fie reabilitata o suprafata de  15.000 metri patrati. Vor fi amenajate de asemenea noi parcari.

Acelasi plan cuprinde modernizarea semafoarelor si a intersectiilor, fiind deja demarate lucrarile de modernizare a intersectiei din zona Unic. „A fost organizata si licitatia pentru amenajarea sensului giratoriu de pe strada Huniade, dar, din pacate, nu s-a inscris nicio firma”, a mai spus Boldea.

Tot la capitolul circulatie pe drumurile publice, vor fi instalate calmatoare pe strada Tapiei, dupa ce restul calmatoarelor au fost deja instalate la sfarsitul saptamanii trecute. Va fi demarat si proiectul de constructie a noului pod pietonal si se vor amenaja piste pentru biciclisti pe cateva tronsoane ce vor cumula 7 – 10 km.

De asemenea, in urma discutiilor purtate cu reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, vor demara si lucrarile de constructie a 150 de noi apartamente ANL. in acelasi timp, va continua acordarea tichetelor sociale pentru varstnici, urmand ca valoarea acestora sa creasca in urmatorii ani.

Acelasi proiect de dezvoltare prevede imbunatatirea aspectului zonei centrale, amenajarea aleilor pietonale de pe malurile Timisului, reluarea planului conceput in colaborare cu Ministerul Mediului de infiintare a unui nou parc pe o suprafata de 20.000 metri patrati, reabilitarea unor cladiri, precum si inlocuirea acoperisurilor de azbociment pentru cladirile din oras, modernizarea unor unitati de invatamant din oras.
„Cred ca prin toate acestea se va imbunatati imaginea orasului, dar si calitatea vietii din Lugoj. Mai ales ca a fost demarat si proiectul de amenajare a unui parc fotovoltaic”, a concluzionat primarul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...