Noutati :

Ludovic Orban la Timisoara: Investitii in spitale si bani pentru TM2023, polivalenta si stadion

5 iunie, 2021 - 12:16 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Aflat intr-o vizita la Timisoara, presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, si-a reafirmat sprijinul pentru cele mai importante proiecte ale orasului si judetului.

Acesta a discutat cu reprezentantii administratiilor locale si judetene despre infrastructura de sanatate si cultura, dar si despre construirea noului stadion si a salii polivalente.

„In ceea ce priveste infrastructura de sanatate, domnul primar mi-a spus foarte clar ca in privinta Spitalului Municipal e absolut necesara o constructie noua a spitalului, care acum functioneaza in 13 locatii, in cladiri vechi, in care este dificil sa faci interventii de modernizare. E importanta construirea unui nou spital. Exista o alocare importanta pe sanatate in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta, de asemenea in Programul Operational pe Sanatate o sa fie alocari importante pentru a sustine aceste proiecte de investitii si trebuie gasita o solutie de finantare europeana pentru sustinerea acestei investitii.

Legat de Spitalul Judetean, am discutat de investitia pentru sectia de Mari Arsi, care este finantata printr-un proiect al Bancii Mondiale si e cea mai avansata dintre proiectele care au fost trecute in finantarea Bancii Mondiale. Am discutat si noua Unitate de Primiri Urgente si am discutat si de Institutul Oncologic.

Am mai abpordat si alte probleme, legate de Capitala Culturala Europeana. Domnul primar mi-a spus ca e nevoie, la o urmatoare rectificare bugetara, sa se aloce sume de bani pentru proiectele de infrastructura culturala si, la nivelul autoritatilor centrale, trebuie sa existe o impolicare serioasa in pregatirea anului in care Timisoara devine Capitala Culturala Europeana„, a spus presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, la finalul intalnirii.

Primarul Timisoarei a multumit pentru implicare si spune ca asteapta modificarile legislative care vor permite finantarea proiectului Capitala Culturala, dar si intarirea relatiilor pe care orasul le are cu Capitala.

„Am fost acum cateva luni la o vizita in Bucuresti si am avut o discutie foarte productiva cu domnul presedinte si ma bucur ca azi a venit la Timisoara si ca incearca sa intareasca relatiile dintre Bucuresti si orasele magnet, asa cum este Timisoara. 

Intr-adevar am avut o discutie despre Capitala Culturala. Ieri (n.r. – vineri, 4 iunie) a fost si o sedinta a noului board al asociatiei, unde am convocat prima AGA dupa un an. Este un proiect de anvergura nationala care are nevoie de sustinere financiara si legislativa. Momentan se lucreaza la o modificare a ordonantei care ne va permite o finantare a culturii.

Ma bucur foarte mult ca avem aceasta sustinere ferma si pentru Sala Polivalenta si Stadion, sunt 2 investitii de care Timisoara are urgent nevoie. La nivel de CNI, la Polivalenta au aparut niste contestatii, dar speram ca vom progresa repede.

Multumesc pentru vizita, pentru atentia lui pentru Timisoara si speram ca vom colabora si in continuare”, a spus Dominic Fritz, primarul Timisoarei.

Ludovic Orban, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, urmeaza sa faca o vizita si pe santierul Centurii Sud Timisoara, pentru a discuta cu constructorul.

„Vom mai avea o vizita pe santier la centura, eu si cu domnul presedinte al Camerei Deputatilor, pentru ca nu sunt multumit de ritmul in care merg lucrarile la aceasta investitie. Daca in toamna era un procent de 23 la suta realizat, acum avem doar un progres de 3-4 la suta, adica 27% realizat. Vrem sa vedem care sunt motivele de ritmul acesta foarte lent s-a manifestat in ultimele luni si sa dam un nou impuls acestui proiect foarte important, pentru ca daca lasam constructorul netinut sub observatie, atunci progresul va fi mult mai lent”, a completat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Aberatii.

 2. Un individ de nimic.

 3. De promisiuni este plin podul…In vreme ce la Tg.Jiu,Craiova,Ploiesti,București,Cluj …podul e gol!Prietenii stiu de ce!

 4. Paharul nemultumirilor locale , se umple incet dar sigur . Guvernele de la Bucuresti , cu complicitatea politicienilor locali , joaca de 30 de ani o carte periculoasa .
  La un moment dat tensiunile provocate de lipsa investitiilor majore cu bani de la guvern in Banat , vor rabufni .Vorbim deja de defavorizarea Banatului in toate deciziile politice si ecomomice luate la Bucuresti .

  PS
  Nu au trecut prea multi ani , de cand Europa sustinea si saluta cu simparie independenta Kosovo-lui …

 5. Nimic despre colterm? Vom sta în frig, dar măcar vom putea merge la polivalenta…macar acolo probabil ca va fi cald, nu frig ca în apartamente…

 6. Sica -mandolina simte ca-i fuge pamantul de sub picioare si vine cu…..miloaga ,ca de promisiunile lui e satula lumea…..Dar nici un concert cu incapvopsitul ?!?

 7. Mai schimba placa.Nu ai facut si nu vei face nimic pentru Timișoara,betivan mincinos.Niciodata in istoria românilor,liberalii nu au facut ceva pentru popor.Voi politicienii,sunteti o adunătură de hoti mincinoși.Se vad rezultatele obținute după 31 de ani