Noutati :

Ludovic Orban despre sustinerea financiara a Fabricii de decoruri de la Timisoara: Mi se pare o idee foarte buna, care poate sa genereze inclusiv venituri

24 octombrie, 2020 - 03:27 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Premierul Ludovic Orban a anuntat ca va sustine alocarea de fonduri pentru o fabrica de decoruri, la Timisoara, care poate sa genereze inclusiv venituri si care poate sa realizeze decoruri pentru orice institutie de teatru sau de spectacol.

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a intalnit, sambata, cu Ada Hausvater, directorul Teatrului National Timisoara, care i-a solicitat sprijinul pentru pornirea fabricii de decoruri, dar si pentru Sala 2, care necesita unele investitii.

Am discutat despre fabrica de decoruri pe care sunt pe cale sa o realizeze si mi-au solicitat sprijin. O sa vorbesc cu domnul ministru al Culturii sa alocam resursele necesare. Mi se pare o idee foarte buna care poate sa genereze inclusiv venituri, sa realizeze o fabrica care sa produca decoruri care pot fi comandate de orice institutie de teatru sau de spectacol si voi sprijini acest proiect. De asemenea, am vorbit de Sala 2 care a fost transferata de Consiliul Local in proprietatea statului si in administrarea Ministerului Culturii si, de asemenea, este necesara o investitie pentru finalizarea Salii 2, care este un loc aparte, care poate sa creeze atractivitate pentru spectacole care sunt organizate acolo”, a declarat Ludovic Orban.

Fabrica de decoruri de la Timisoara a fost inaugurata in anul 2012, insa nu a functionat din lipsa de fonduri. Acesta este un proiect finantat de Ministerul Culturii, valoarea investitiei fiind de 5.782.258 lei, fara TVA. Pentru inceput, aici ar fi trebuit sa lucreze 20 de persoane, angajati ai Teatrului National Timisoara.

Inaugurarea fabricii a fost facuta, in 2012, in prezenta primarului municipiului Timisoara de la acea vreme, Gheorghe Ciuhandu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ce nenorocit, inchide restaurante si business-uri. baga lumea in somaj pentru o gripa , si deschide fabrici de decoruri:)) mare dobitoc

    • sanki fabrica de decoruri pentru teatre. Fabrica de facut postere electorale pe bani publici =))