Noutati :

Lucruri pe care nu stiai ca le poti spala la masina de spalat

16 februarie, 2019 - 08:55 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

Cu siguranță cunoști în detaliu cum trebuie spălate corect rufele. Știi cum să le sortezi și să alegi programul potrivit în funcție de tipul țesăturii, să setezi corect temperatura și numărul de turații pentru stoarcere. Însă mașina ta de spălat te poate ajuta să cureți și alte tipuri de lucruri decât hainele sau lenjeria. Astfel, vei merge mai rar la curățătorie și vei economisi timp și bani.

Echipamentul sportiv, încălțămintea, anumite tipuri de covoare, pernele sau pilotele sunt doar câteva din lucrurile de pe lista obiectelor care pot fi spălate la mașina de spălat. De exemplu, producătorul de mașini de spălat Beko te sfătuiește să utilizezi chiar funcții special create pentru unele dintre acestea sau, dacă nu ai unele dedicate, le poți adapta pe cele existente. Astfel, vei putea menține obiectele curate cu mai mare ușurință. Ce trebuie să ai în vedere sunt cerințele privind igienizarea acestora, pentru a nu le supune unui proces prea agresiv, care ar putea să le deterioreze.

Uite ce lucruri poți spăla la mașina de spălat și în ce condiții.

Încălțăminte și echipament sportiv

Activitățile sportive în aer liber sunt foarte plăcute, dar în urma antrenamentului este necesară curățarea încălțămintei și a echipamentului. Zilele ploioase, practicarea de sporturi pe iarbă sau în natură înseamnă pantofi și echipament pătate de noroi. Să le cureți pe fiecare în parte implică destul de mult timp și efort. În plus, anumite tipuri de murdărie sunt destul de dificil de îndepărtat.

Din fericire, mașina de spălat îți este de un real ajutor în acest sens. Poți curăța cu încredere atât încălțămintea sport, cât și diferite tipuri de accesorii cum sunt: genuncherele, mănușile sau alte componente dedicate protecției. Tot ce trebuie să faci este să le pui într-un săculeț special creat pentru utilizarea la mașina de spălat, de obicei un săculeț de pânză.

Când speli încălțăminte la mașina de spălat, scoate șireturile și curăță-le separat. Pentru a minimiza zgomotul din timpul spălării, poți pune în mașina de spălat 1-2 prosoape. Folosește programul pentru încălțăminte, dacă mașina ta deține o astfel de funcție. În caz contrar, alege un ciclu de spălare delicat și o temperatură joasă.

Perne și pilote

Atunci când vine vorba de perne și pilote, de cele mai multe ori pare oportun să apelăm la serviciile unei curățătorii profesionale. Însă poți curăța pernele și pilotele, chiar și pe cele umplute cu puf, la mașina de spălat chiar la tine acasă. În cazul pernelor, spală-le câte două. Folosește un program delicat. Apelează la clătirea și stoarcerea suplimentară pentru că detergentul să fie eliminat în totalitate din țesătură. Asigură-te că le usuci foarte bine, pentru a evita dezvoltarea mirosurilor neplăcute.

Perdele de duș

Acestea se încarcă cu săpun și calcar rezultat după evaporarea apei. Dat fiind că baia este un mediu umed, perdelele de duș sunt predispuse la formarea de mucegai, dar și de mirosuri neplăcute. De aceea, este util să le cureți frecvent. Iar pentru a nu fi nevoie să le igienizezi manual folosind soluții chimice, este mult mai simplu să le speli la mașina de spălat. Ce trebuie să ai în vedere este că atunci când le speli, să introduci și 2-3 prosoape în cuvă deoarece perdelele de duș sunt foarte ușoare. Prosoapele vor eficientiza procesul de curățare.

Covoare de mici dimensiuni

Covorul de la intrare, cel din baie, covorașele pentru mașină sau chiar salteaua de yoga pot fi spălate la mașina de spălat. Scutură-le foarte bine înainte de a le introduce în cuvă. Dacă ai covorașe cu fir lung, pentru a fi sigură că elimini scamele și praful folosește un aspirator. Pentru a echilibra încărcătura, introdu și câteva prosoape în mașina de spălat. Folosește un program de spălare delicat, apă rece și jumătate din cantitatea de detergent utilizată în mod obișnuit. Pentru uscare, este cel mai bine să le lași în aer liber.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...