Lucrarile la Clinica de Mari Arsi din Timisoara, aproape finalizate. Cand vor putea fi internati primii pacienti? FOTO!

TIMISOARA. Clinica de Mari Arsi de la Spitalul Judetean din Timisoara este pe punctul de a fi finalizata. Trei  dintre cele cinci saloane pentru pacientii cu arsuri grave, dar si sala de operatii au fost deja finalizate, iar odata ce vor fi fi dotate, clinica isi va putea incepe activitatea propriu-zisa.

„Este o mandrie uriasa pentru Spitalul Judetean faptul ca am finalizat si ne apropiem de receptia Centrului de Mari Arsi, primele trei boxe sunt pregatite pentru terapia pacientului cu arsuri grave. Lucrarile au fost oprite din 2012 timp de doi ani, dupa care s-a reluat procedura de reabilitare si modernizare, de aproape un an de zile si putem spune ca am finalizat-o. Pentru ca acest centru sa devina functional trebuie sa avem in vedere ca avem nevoie de aparatura si personal. Pentru aparatura am facut solicitari catre Minsiterul Sanatatii, in valoare de 17 milioane de lei, suma ce a fost aprobata in totalitate de Ministerul Sanatatii, am demarat intocmirea caietelor de sarcini si suntem in faza de evaluare a caietului de sarcini. Noi speram ca cel tarziu la inceputul anului 2017 sa demaram procedura de licitiatie, urmand ca in 3-4 luni sa fim gata si sa dotam cu aparatura clinica de mari arsi”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Pana in acest moment, in lucrarile de amenajare a Clinicii de Mari Arsi de la Casa Austria s-au investit aproximativ 900.000 de euro, bani de la Consiliul Judetean Timis, iar pentru finalizarea lucrarilor mai sunt necesari aproximativ 600.000 de euro, pe langa fondurile pentru aparatura medicala, asigurate de Ministerul Sanatatii.

Cu toate acestea, una dintre problemele principale cu care se confrunta reprezentantii Spitalului Judetean este gasirea personalului care sa lucreze in Clinica de Mari Arsi. Desi au fost scoase la concurs peste 20 de posturi pentru asistenti medicali doar la aceast centru, abia s-au ocupat jumatate. Iar unul dintre motive este salarizarea personalului, mult mai scazuta decat in alte centre de acest tip.

„Nu a fost personal dornic sa se angajeze la Terapie Intensiva, la comaprtimentul de Mari Arsi. Rescoatem la concurs toate posturile neocupate. Din pacate cu personalul avem o mare problema. Personalul va trebui supraspecializat. Ori salariul e mic, ori pleaca foarte multa lume in strainatate”, a mai spus Marius Craina.

In total, la Centrul de Mari Arsi din Timisoara sunt disponibile 50 de posturi pentru medici, asistenti, infirmieri si brancardieri.

Desi Clinica din Mari Arsi din Timisoara ar urma sa aiba doar 5 rezerve, va fi cea mai mare din tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsi din Bucuresti exista doar 4 boxe destinate marilor arsi.

Clinica urmeaza sa fie data in folosinta cel tarziu anul viitor, iar investitia totala pentru construirea si dotarea clinicii se ridica la aproximativ 5 milioane de euro, bani de la Consiliul Judetean Timis si Ministerul Sanatatii.

FOTO: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Cand vor putea fi internati primii pacienti”?! Serios? Abia asteptati niste arsi?! Un titlu „deosebit”

  2. Nu au personal nici la politrauma, la parter, din cauza sefelor nebune care se cearta si atata au stresat asistentele si infirmierele ca au plecat majoritatea. Cine sa mearga sa lucreze oricum intr-un mediu stresant si pe langa asta sa mai ai si 2 sefe nebune care doar urla la tine? Sau care dau indicatii contradictorii de ingrijire a pacientilor? Cum sa iti faci meseria? Asa ca in loc sa aiba personal ii muncesc pe rezidenti, fac aia munca de asistente si infirmiere in loc sa se specializeze pe zona lor.

  3. Mai Craina tu ai idee in ce an suntem si unde suntem ? Suntem mai inapoiati ca si triburile din lunca Amazonului , dar casutele voastre sunt in sf.