Noutati :

Lucrarile intarzie pe Calea Torontalului din pricina neintelegerilor dintre constructor si Primaria Timisoara?

8 aprilie, 2011 - 11:25 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Desi ar trebui sa fie aproape de final, lucrarile de pe Calea Torontalului mai intarzie, astfel ca soferii care circula prin zona trebuie sa fie in continuare vigilenti sa nu-si rupa masinile.

Termenul de finalizare a acestora este luna septembrie a acestui an, insa dupa felul in care se misca lucrurile acolo, s-ar putea ca acesta sa nu fie respectat. Altfel, viceprimarul Sorin Grindeanu nu s-ar preocupa atat de mult de asfaltul turnat de constructor.

Constructorul nu mai poate incepe alte lucrari pana nu isi respecta angajamentele

Mai mult decat atat, edilul chiar a trimis o informare prin care sa anunte timisorenii ca este nemultumit de faptul ca cei ce ar trebui sa finalizeze Calea Torontalului nu au respectat anumite angajamente.

„Executantul nu a respectat conditiile necesare la asternerea stratului de uzura pe sectoarele incepute, fapt pentru care nu i s-a mai permis inceperea de noi lucrari pe alte tronsoane, pana nu este corespunzator realizata cea de pe tronsonul pe care s-a lucrat”, a anuntat printr-un comunicat Sorin Grindeanu.

Calea Torontalului a intrat in reparatii in luna septembrie a anului trecut, cu pauza pe perioada iernii, si ar trebui sa fie gata in noiembrie 2011. Valoarea investitiei este de aproape 6 milioane de lei.

Nicio firma din Timisoara nu si-a respectat cum trebuie angajamentele

Potrivit comunicatului semnat de viceprimar, mai toate firmele care au efectuat lucrari mari in Timisoara nu si-au facut treaba cum trebuie.

De exemplu, pentru strada Grigore Alexandrescu, care face parte din inelul IV de circulatie, constructorul care a realizat lucrarea in 2008 – 2009 a fost somat sa remedieze defectiunile aparute pe propria cheltuiala, lucrarea fiind in garantie. Pentru aceasta strada s-au cheltuit 4,6 milioane de lei.

De asemenea, pentru strada Moise Dobosan, firma constructoare a fost penalizata cu 12.000 de lei pe zi pentru intarzierea lucrarii cu 38 de zile, fiind nevoita sa plateasca in cele din urma aproape 472.000 de lei, valoarea contractului fiind de doar 3 milioane.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...